Kancelarija za mlade opštine Bečej, u saradnji sa Odsekom za zaštitu životne sredine i Timom za zaštitu i unapređenje životne sredine (LAM), organizovaće, počev od danas, jednodnevne besplatne ekskurzije za sve osnovne škole na teritoriji opštine Bečej.

 

– Svaka škola ima pravo da selektuje 50 učenika viših razreda, koji su u dosadašnjem radu i školovanju pokazali određeno znanje i zainteresovanost na polju biologije i ekologije. Predviđeno je da učenici posete Park prirode „Stara Tisa“ kod Bačkog Gradišta, zatim Beljansku baru kod Turije i, u povratku, Goranski park, objasnio je koordinator KZM Dane Mandić.

Edukator koji će deci izneti mnogo zanimljivih informacija o zaštićenim ekološkim dobrima je član pomenutog tima Stevan Spajić, student biologije. Danas na ovo kratko, ali, interesantno putovanje kreću učenici OŠ „Zdravko Gložanski“, a u sledećim danima i ostale škole.

 

Nastavak projekta „Omladinski kamp“

U sklopu nastavka projekta „Omladinski kamp“, koji realizuje Omladina Jazas Novi Sad, a u partnerstvu sa Kancelarijama za mlade iz Bečeja, Novog Kneževca, udruženjima iz Mladenovca, Odžaka i Novog Sada u subotu 18. oktobra će, u organizaciji KZM Bečej, put Bogojeva krenuti autobus sa učenicima i profesorima Ekonomsko – trgovinske škole, u kojoj su volonteri KZM tokom protekle nedelje ovaj projekat i promovisali. Mladi će u kampu imati priliku da se upoznaju sa najvažnijim stvarima koje nosi priča vezana za omladinske volonterske kampove, omladinski aktivizam, boravak i snalaženje u prirodi.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име