becej centar

Az óbecsei önkormányzat közzétette az egyetemi ösztöndíjak odaítélésére vonatkozó pályázatát a 2014/2015-es tanévre. Az idén összesen 36 hallgató reménykedhet a havi 7000 dináros ösztöndíjban.

 

Mivel a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján a községben jelenleg nincs kereslet meghatározott felsőoktatási szakirányokon végzett munkaerőre, a pályázaton nem preferálnak hiányszakmákat. A jelöltek olyan, a szerbiai felsőoktatási intézményben tanuló, óbecsei illetőségű rendes hallgatók lehetnek, akik először iratkoztak be a folyó tanévben az elsőfokú vagy másodfokú tanulmányok megfelelő évére vagy az abszolvensi évre, nem ismételtek évet, és legalább nyolcas tanulmányi átlaggal rendelkeznek.

További elvárás, hogy a pályázók az alapfokú akadémiai tanulmányok harmadéves vagy negyedéves, illetve mester tanulmányok elsőéves vagy másodéves hallgatói, vagy először van abszolvensi státusuk az alapfokú akadémiai, illetve a mestertanulmányokon.

Nem lehet ösztöndíjas olyan hallgató, akinek abszolvensi státusa van, de lejárt az abszolvensi ideje, aki munkaviszonyban van, aki betöltötte a 26., illetve a 27. életévét, ha az alapfokú tanulmányok tovább tartanak nyolc szemeszternél, és az sem, aki közpénzből valamilyen más ösztöndíjat kap. Az ösztöndíjakat tíz egyforma részletben, október és július között folyósítja az önkormányzat. A jelentkezési határidő december 5. A pályázat további feltételeiről, a benyújtandó dokumentumokról a www.becej.rs honlapon lehet tájékozódni.

 

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име