Čekaonica Doma zdravlja Bečej | Arhiva
Čekaonica Doma zdravlja Bečej | Arhiva

December elsejétől ismét lehet mammográfiai vizsgálatra jelentkezni az óbecsei Egészségházban, az intézmény ugyanis a tartományi egészségügyi titkárság pályázatán nyert egy számítógépes vezérlésű, digitalizált mammográfiai rendszert.

– Eddig egy analóg mammográfiai eljárást használtunk. Az ehhez szükséges sötétkamránk is több mint 30 éves volt, állandóan meghibásodott, és már nem is tudtuk megjavíttatni. Az új kompjuterizált radiográfiai rendszerrel sokkal jobb minőségű digitális diagnosztikai képet kapunk – jelentette dr. Kosana Nešić igazgatónő.

Szerbiában a mellrák a leggyakoribb rosszindulatú daganat a nők körében, évente közel négyezer új megbetegedést jegyeznek, amelybe 1600 nő bele is hal. Ez a szám folyamatosan emelkedik, mivel a mellrákot gyakran már csak a betegség előrehaladott szakaszában ismerik fel. A mammográfia a betegség korai diagnózisát teszi lehetővé.

Az óbecsei Egészségházba a mammográfiai vizsgálatra a választott orvosnál kell időpontot kérni.

 

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Boldogulás a szülőföldön – az állam intézkedései és a polgárok igényei / Ostanak kod kuće – potezi države i potrebe građana“ koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име