Nedelja posvećena deci je u jeku. Sa motom „Svako dete srećnog lica čuva jedna porodica“ dobar deo aktivnosti je prošao, međutim, zanimljive akcije slede i narednih dana, dok je centralna manifestacija, tradicionalni skup na trgu, predviđen u petak 10. oktobra.

 

Bečejsko udruženje mladih ove godine organizuje nešto nalik vremenskoj kapsuli. Naime, u petak će na trgu „dežurati“ gusari, koji će pisma dečaka i devojčica, uzrasta od 5. do 8. razreda, odlagati u kovčeg i potom ga odneti na skriveno mesto, negde daleko, a gde, to samo nekolicina članova BUM-a zna.

-Kako vidim sebe za deset godina tema je literarnog sastava koji će deca napisati i doneti u ruke gusara. Mi ćemo gusare po ta pisma poslati za deset godina, kada ćemo obavestiti i njihove autore. Biće interesantno videti i čuti reakcije sada dece, a za jednu deceniju već odraslih ljudi. Pozivamo naše male sugrađane da nam svoja pisma donesi u petak od 14 do 18 sati, objasnila je Ana Kosovac iz BUM-a.

Prepodne je (8. oktobar) od 10 sati realizovana aktivnost Eko dan u Goranskom parku – drvo generacije, kreativna radionica u kući Kreativnog ekološkog centra, izložba o istorijatu Goranskog parka, a sve u organizaciji Eko – Bečeja, Goranskog parka i Ikebane i JP „Komunalca“. Od 16 sati predviđeno je veliko druženje „Bez granica“, gde će biti deca iz velikih porodica i vršnjački edukatori OŠ „Sever Đurkić“. Oni će se okupiti u Glavnoj 47 u Dečjem centru. Sutra je Otvoreni dan – poseta učenika srednjih škola Gradskoj kući. Potom je predviđena „Tedi ber hospital“ – edukativna radionica u parku kod dispanzera Doma zdravlja. Od 17 sati predviđena je humanitarna aukcija slika „Duge“ u Galeriji „Krug“. Istog će dana biti organizovana i aktivnost „Lovci nam pričaju“, odnosno radionica u Gradskom muzeju u saradnji sa Lovačkim udruženjem. Od 9 do 12 sati u Dečjem centru dežuraće aktivisti u okviru „Deca deci“.

Poslednjeg dana Dečje nedelje biće organizovana „Interkulturalna odbojka“, tačnije finalne utakmice, a susreti počinju u 14 sati. Istovremeno, biće organizovan dečji vašar „Kupi, prodaj, uživaj“, kao i štandovi organizacija, omladinskih grupa, udruženja i ustanova koji će biti takođe postavljeni u centru Bečeja sa raznim programom. Tu je između ostalih i Biber sa „Porodicom od plastelina“, Tan kuća, Eko Bečej sa interesantnim sadržajima. Od 16 sati predviđen je „Pokaži šta znaš“, a od 17 „Građanin po meri dece“.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име