Organizacije, neformalne grupe, mesne zajednice… Svi zajedno u želji da tokom božićnih  i novogodišnjih praznika obraduju decu koja žive u teškim uslovima.

Humanitarna akcija Bečejskog udruženja mladih „Deda Mraz za svakog od nas“ nastavila se i tokom januara.

Prvo su krajem decembra u saradnji sa inicijativom „Komšije za komšije“ podeljeni paketići deci u Drljanu i Mileševu, da bi u januaru dok još traje praznična atmosfera obradovali i dečake i devojčice u Bačkom Petrovom Selu i Bačkom Gradištu.

-I ove godine tradicionalno organizujemo akciju gde smo udruženi u veću akciju organizacija koju predvodi Društvo prijatelja dece Bečej, kao i inicijativa Humani ljudi Bečeja, „Komšije za komšije“ i drugi, rekla je Gordana Adamov iz Bečejskog udruženja mladih. Oni su pokušali da koordiniraju akciju, prikupljajući donacije i razmenjujući kontakte, sa ciljem da se dođe do što više deca koja na drugi način vrlo verovatno ne bi dobili novogodišnji paketić.

Udruženja građana, neformalne grupe, inicijative i mesne zajednice već nekoliko godina uspešno sarađuju sa namerom da što više dece koja žive u nezavidnim uslovima osete prazničnu atmosferu.

U akcija BUM-a u kojoj su uključeni i udruženi stanari naselja Sever Đurkić u Bečeju biće obradovano oko 140 devojčica i dečaka iz sela bečejske opštine.

Procene su da u opštini Bečej u ekstremnom siromaštvu živi najmanje oko 1.000 dece.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име