Dvadesetak aktivista dva udruženja, Oldtajmer kluba i Eko Bečeja, repariralo je minule subote takozvani dvoglavi bunar i uredilo prostor oko njega.

 

Aktivnost je u vidu materijala pomogla firma „Domena“, a članovi pomenutih organizacija okupiće se istim povodom i ovog vikenda, kada uređenje očekuje i nekoliko drugih arterskih bunara.

Na ovaj način Bečejci skreću pažnju na važnost očuvanja vodenih resursa i na, kako ističu, alarmantno stanje u vezi sa pitkom vodom u Vojvodini.

– U subotu 5. aprila nastavljamo sa uređenjem bunara sa žutom vodom u našem gradu. U 8 sati ćemo biti kod „Toplane“, sat vremena kasnije u centru, a u 10 kod mlina u Picoderu, rekao je Zoltan Kiš iz Eko Bečeja. Prema navodima Olge Petrović, profesorke u penziji sa Katedre za biologiju i mikrobiologiju Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Vojvodina koristi uglavnom podzemne vode, koje su u Srbiji u dve trećine slučajeva zagađene.

– Ne umemo i nećemo da upravljamo vodama kako bi trebalo. Pretvorili smo reke i izvore vode u deponije, dok se krivci za to nikad ne otkriju, ističe Olga Petrović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име