U subotu, 10. oktobra, u Gradskom pozorištu Bečej od 20 sati igra se duodrama „Emigranti“ kultnog poljskog autora Slavomira Mrožeka. U predstavi igraju Rade Maričić i Aleksandar Dimitrijević. 

Čuveni poljski pisac i satiričar Slavomir Mrožek smestio je svoja dva lika iz kultne komedije „Emigranti“ daleko od njihove zemlje i domova u jedan deo Nemačke, u iznajmljeni podrum trošne zgrade. Mladi glumci, koji potpisuju i režiju ovog komada, odlučili su da taj podrum zamene alternativnim prostorima pa su ovu poznatu duodramu odigrali i u prostoru Narodne biblioteke u Bačkom Gradištu, a uskoro će ih publika moći pogledati i na sceni Gradskog pozorišta Bečej.

– Srušili smo četvrti zid i tako otvaramo jednu duhovitu, pomalo i tragičnu priču jednog intelektualca i jednog bauštelca koji su, kao dve strane jednog novčića, zbog nesrećnih okolnosti napustili svoje domove i svoju otadžbinu, iz potpuno različitih razloga, navode glumci predstave.

Sa izvođenja predstave u Bačkom Gradištu

Sve o suživotu dvojice različitih ljudi koje spaja ista nesrećna emigrantska sudbina, o njihovim pogledima na svet, o onome šta bi trebalo a šta ne raditi kad se borite za osnovno ljudsko pravo na slobodu, možete pogledati u predstavi „Emigranti“.

Kako navode iz Gradskog pozorišta, broj mesta je ograničen na 120, te pozivaju sugrađane da obezbede karte na vreme. Cena karte iznosi 250 dinara, a rezervacije se vrše na broj telefona 021 6915-336 ili putem mejla na pozoristebecej@gmail.com.

Portal MojBečej.rs, u saradnji sa Gradskim pozorištem, dodeljuje tri karte najbržim čitaocima koji se jave na mejl adresu redakcija@mojbecej.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име