Novu pozorišnu sezonu u Bečeju u petak, 25. septembra, otvara predstava „Paklena noć“ u produkciji novosadskog Pozorišta Promena, a čiju režiju potpisuje Boris Isaković.

U predstavi igraju mladi glumci Aleksandra Arezanović i Rastko Mićić, koji su za uloge u ovoj predstavi višestruko nagrađivani na nekoliko festivala u Srbiji i regionu.

Predstava počinje u 20 časova, a ulaz je 300 dinara. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, iz Gradskog pozorišta Bečej napominju da je broj karata je ograničen na 120, a da zainteresovani karte mogu rezervisati na broj telefona: 021 6915 336 ili putem mejla: pozoristebecej@gmail.com.

Portal MojBečej.rs je, u saradnji sa Gradskim pozorištem, za tri najbrža čitaoca obezbedio po jednu kartu za predstavu. Potrebno je da pošaljete imejl na adresu redakcija@mojbecej.rs, a dobitnike ćemo obavestiti do kraja današnjeg dana.

O predstavi:

Radnja predstave “Paklena noć“ odvija se tokom nekoliko noćnih sati, u jednoj od zemalja Evrope u kojoj vlast preuzimaju fašisti. U sirotinjskoj četvrti u malom stanu žive ON i ONA. Oni su svet za sebe, ali i deo istorije koja se upravo događa.
ONA, Karla, pre nekoliko godina usvojila je NJEGA, Helvera, mentalno zaostalog dečaka. Pokušava da ga spase od razjarene rulje i vojske kojom je on fasciniran, a koja osvaja grad i sve pred sobom ruši i nemilosrdno ubija, naročito slabe, stare i bolesne. Čini se kao da je i sam Bog zaćutao, nemoćan da zakrili nedužne i čiste.
Šta Karli preostaje onda kad ni molitva više nema smisla, kad ne želi da se preda i dopusti prljavim rukama fašista da se dokopaju nevinog Helvera, a nije dovoljno jaka da se sa razjarenom ruljom bori?

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име