Deo ulice Miloša Crnjanskog između Čilaga i Gerberovih sinoć je ponovo bio u mraku, budući da javna rasveta u tom delu ulice nije radila.

Kako naš portal nezvanično saznaje, JP „Komunalac“ Bečej, u čijoj je nadležnosti obezbeđenje javnog osvetljenja, čeka da izvođač radova potpiše novi ugovor o održavanju, kako bi se kvar otklonio.

Građani opštine Bečej mogu na broj telefona 021/6911-760, koji je dostupan i na sajtu preduzeća, da prijave kvar na uličnom osvetljenju.

 

7 KOMENTARA

 1. Kako sad rasvetu održava Komunalac , kad je potpisan ugovor o javno privatnom partnerstvu za zamenu rasvete i njenom održavanju?
  Zašto isto tako mesecima deo rasvete na Pogači ne radi?

 2. 2 oktobra 2019 godine na sva zvona je potpisan ugovor o javno-privatnom partnerstvu i zameni 5009 svetiljki javne rasvete u opštini Bečej.
  ,,Predsednik opštine Bečej i predstavnici firmi Esco Elios, Keep light i novoformirano Društvo posebne namene LED BČJ potpisali su danas ugovor o javnom – privatnom partnerstvu za javnu rasvetu. Ugovor na 13 godina potpisan je sa namerom rekonstrukcije i modernizacije sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije sa LED tehnologijom na teritoriji opštine Bečej. Ulaganje privatnog partnera u ovaj posao iznosi oko 2,2 miliona evra“
  ,,Umesto prvobitno pominjanin 4.500 sijalica, po ugovoru će biti zamenjeno tačno 5.009, dok će privatni partner obavljati i ODRŽAVANJE sistema javne rasvete.“ (MojBečej, 2 oktobar 2019)

  Dakle ugovoreno je da će privatni partner o svom trošku zameniti staru i postaviti nove svetiljke i da će ih on održavati.

  Uprkos tome vidimo da se u Opštini ponovo postavlja (Petrovoselski put, javna nabavka maj 2020, 4,8 miliona dinara bez PDVa, ugovor dobili Smart centar d.o.o. Novi Sad i Elektrolumen SZR, Lukićevo, jedini ponuđač) neka javna rasveta? Pitamo se koja? Zar nije sva rasveta zamenjena i potpala u nadležnost privatnog partnera?

  U januaru ove ove godine (2020) potpisan i ugovor sa Elektro Livom iz Bečeja, jedini ponuđač naravno, za održavanje javne rasvete!
  Elektro Liv dao ponudu od 835.350 dinara, a ugovor potpisan na 2.083.333 dinara. Oni kažu radićemo za 835.350, a Komunalac velikodušno daje 2 miliona! Ponavlja se scenario!

  Interesantno je da se u konkursnoj dokumentaciji kao jedna od stavki navodi i zamena ŽIVINIH SIJALICA 125W! Zar direktor Plavšić 2018 godine kao jedan od razloga  zašto rasveta u Bečeju ne radi rekao da se živine sijalice više ne proizvode i da ih nema na tržištu?
  ,, Ono što bih istakao kao problem je da se živine sijalice odavno ne proizvode i ne koriste u Evropi“ (intervju Željka Plašića direktora JP Komunalac, Bečejski mozaik 26.januar 2018.) Zašto tu živinu rasvetu privatni partner nije zamenio LED rasvetom i zašto su sada one predmet javne nabavke i kako je to moguće kad se više ne proizvode? Kad Komunalac sam treba da ih menja onda ih nema, ali ih za Elekto Liv ima! Interesantno!

  Sada vidimo da se čeka ponovo neki NOV ugovor i za održavanju NOVE i posebne ,,fenšn“ ulične rasvete u Miloša Crnjanskog. Pa zar to ne održava isto privatni partner.Ne? Elektro Liv, Ne?
  Pa zar onda ne postoji garancija firme koja je rasvetu postavljala? Ne? Novi kablovi, nove lampe, posle samo par meseci, a već ne rade!
  Isti slučaj i sa rasvetom na Pogači gde mesecima deo rasvete ne radi!

  Kad već nesposobni Komunalac i Opština nisu u stanju da postavljaju i održavaju rasvetu, a dovoljna su 4 radnika i kamion sa korpom, zašto onda sva rasveta nije zamenjena i zašto nije prešla u nadležnost privatnog partnera? Zašto nije urađen plan javne rasvete u svim ulicama i putevima Bečeja i sva ta rasveta data u nadležnost jednom privatniku partneru?
  Puno ulica Bečeja i opštine nema uličnu rasvetu i postavljanje rasvete u svim tim ulicama je svakako morao i trebalo biti deo ugovora.

  Sada nešto radi privatni partner, dok je deo rasvete  još uvek u nadležnosti Komunalaca pa on opet plaća nekim drugim privatnicima za to održavanje! Pa opet neke sumnjive javne nabavke!
  Opšta Papazjanija!

  Tražimo da se objavi ukupan broj svetiljki javne rasvete u Bečeju i celoj opštini, broj zamenjenih, odnosno novih Led sijalica, broj starih sijalica. Da se objavi Plan javne rasvete i potreban broj novih svetiljki u ulicama i delovima u kojima ih do danas nema! Da se objavi  ko je nadležan za održavanje kog broja svetiljki javne rasvete, u kojim ulicama i delovima ko održava javnu rasvetu i koliko se kome za te usluge plaća!

 3.   Bečejska Opština će privatnim firmama KeepLight i Esco Elios zamenu 5009 uličnih lampi i njihovo održavanje narednih 13 godina platiti 2,2 miliona evra bez pdv. Narednih 13 godina Opština će svake godine privatnom partneru plaćati po 180.544 evra.

    Opština Šabac je sama zamenila 4.740 uličnih lampi i za to potrošila samo 350.000 evra!
  Da, dobro ste pročitali samo 350.000 evra!
  Održavanje te rasvete narednih 13 godina Šabac sigurno neće koštati 1,8 miliona evra!

  Narednih 13 godina Bečej će svake godine privatnom partneru plaćati po 180.544 evra, a da je rasvetu menjao sam kao Šabac, Bečej je sa tim novcem mogao za samo 2 godine da isplati svu tu rasvetu.
  Bečej je mogao da uzme kredit 400.000 evra, nabavi rasvetu, kupi kamion sa korpom, zaposli nekoliko radnika, sve sam odradi i uštedi 1,8 milion evra! Za održavanje narednih 13 godina sigurno ne bi potrošili 1,8 miliona evra!

  Evo sada čitamo da se održavanje dodatno plaća i nekim drugim privatnicima!

  Šta je sve u Bečeju moglo da se uradi za ušteđenih 1,8 miliona evra! Razmislite!
  Toliko o domaćinskom ponašanju lokalne samouprave!

  • JKP ,,Zelenilo“ iz Sombora je 2018 kupilo NOV kamion IVECO sa korpom za rad do 20 metara visine. Kamion je plaćen 8.950.000,00 din. (76.000 evra).
   Kamion se  koristi za održavanje javne rasvete i orezivanje drveća. Inače u Somborskoj opštini JKP ,,Zelenilo“ samostalno kosi travu, orezuje drveće i održava javnu rasvetu i to jako dobro rade, svi smo zadovoljni!
   Pozdrav iz Sombora od rođene bečejke!

 4. E, moji bečejci grad Šabac je sam zamenio 5.000 uličnih lampi i to ga je sve koštalo 300.000 evra.
  A vi plaćajte kojekojima 2 miliona. Za njinu decu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име