Na Školskoj olimpijadu u Vranju i Nišu od 9. do 15. maja takmičilo se blizu 7.000 učenika u deset sportova. Nadmetanje u plivanju organizovano je u Nišu gde je za medalju plivalo ukupno 1.047 učenika  (548 dečaka i 499 devojčica) iz 358  škola širom zemlje.

Opštinu Bečej predstavljalo je pet đaka. Jelena Ječanski, učenica Ekonomsko – trgovinske škole Bečej osvojila je prvo mesto u disciplini 100 metara leđno u konkurenciji takmičara od prvog do četvrtog razreda srednje škole. Ječanska je bila najbolja u konkurenciji od 20 finalista. Nataša Kekić, učenica OŠ „Zdravko Gložanski“ bila je prva na 50 metara kraul, i ujedno najbrža od 28 takmičara uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Takođe učenici OŠ „Zdravko Gložanski“ Vukašin Vukanić bio je šesti na 50 metara leđno u konkurenciji sedmi – osmi razred, Filip Kovačev bio je osmi na 50 metara prsno, dok je Ivana Gospić, učenica OŠ „Zdravko Gložanski“ u disciplini 50 metara prsno bila 13.

Put i boravak bečejskih učenika na školskoj olimpijadi pomogli su opština Bečej i Savez sportova opštine Bečej. Podršku plivačima iz Bečeja pružili su profesor Zoltan Krajtmar, trener Jovan Ječanski i Saša Vukanić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име