Zahvaljujući aktivnosti LPA tima za decu i Društva prijatelja dece opštine Bečej, lepa tradicija nastavlja se po deveti put. Reč je o Dečijem interkulturalnom kampu stalnog imena „Pruži mi ruku – budi mi drug!“, koji se ovog vikenda organizuje u partnerstvu sa lokalnom samoupravom u Izviđačkom centru kraj Radarske stanice. Učesnici trodnevnog kampa su deca iz socijalno ugroženih porodica.

Poseban akcenat stavljen je na druženju i edukaciji iz više oblasti, saznali smo od Marije Lučev, koordinatorke Radne grupe za smanjenje siromaštva u opštini Bečej. Sa oko 40 dece radiće desetak izviđača i mladih iz bečejske Gimnazije, ali i predstavnici Udruženja građana „EKO Bečej“, odnosno slikari amateri Likovne sekcije „Duga“ pri MKD „Petefi Šandor“. Noviteta ima i ove godine, a jedan je taj da će u okviru Dana otvorenih vrata u kampu boraviti i deca predškolskog uzrasta sa svojim roditeljima, a sve u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Labud Pejović”.

 „Dan otvorenih vrata“ je u subotu 10. septembra, a od 17.30 sati sugrađani mogu doći na radarsku stanicu i saznati šta su deca pripremila i naučila na ovom devetom po redu druženju. Njih će tog dana dočekati deca obučena u žuto.

-Tokom Dečje nedelje dobili smo mnogo garderobe žute boje, pa smo rešili da, budući da ona asocira na radost, a i mnoge biljke oko nas su žute boje – suncokret, maslačak, jedan dan svi budu obučeni u žuto, rekla nam je između ostalog Sanja Biro, volonterka.

Stalni pratilac ove aktivnosti je i ovdašnja knjižara „Prizma 93“, koja je pripremila skromne poklone sa školskim priborom za sve polaznike kampa.

Inače, tim koji organizuje kamp, tokom cele školske godine održava radionice u Centru za decu i mlade u Bečeju, a novi susreti, gde je akcenat na pomoći pri učenju, počinju 15. septembra.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име