btr

Óbecsei általános és középiskolások gereblyéztek, takarítottak és padokat festettek szombaton az Erdőtelepítők Parkjában, az önkéntes ifjúsági akcióra a Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDiSz) szervezésében került sor. Sóti Attila elnök sem tétlenkedett: az egyik ösvényt kaszával szabadította meg méretes gaztól.

– A magyar kormány pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően azzal a céllal szervezünk októberben és novembern önkéntes akciósorozatot, hogy a fiatalokat arra ösztönözzük, tegyenek valamit a közösségükért. Óbecsén az Erdőtelepítől Parkja mellett döntöttünk, mert úgy láttuk, hogy sokan elégedetlenek a park egyes részeinek az állapotával. Újvidék és Óbecse után Szenttamáson, Topolyán és Oromon folytatódik az akció – mondta el érdeklődésünkre Sóti Attila.

Az óbecsei eseményre a komposztálás világnapja alkalmából került sor, erről a környezetkímélő megoldásról Csonka Róbert, a Bratstvo Általános és Középiskola kertészeti szaktanára tartott rövid ismertetőt. Az akció társszervezője az óbecsei Ökobecse Polgári Egyesület és a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórumának helyi szervezete volt.

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Boldogulás a szülőföldön – az állam intézkedései és a polgárok igényei / Ostanak kod kuće – potezi države i potrebe građana“ koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име