Anđela Nikšić szeptembertől a Petőfi Sándor Általános Iskola elsős kisdiákja lesz, ahol őés a társait az írás és olvasás tanulása mellett számos egyéb lehetőség is várja. Az iskolában az idén diákszövetkezet alakult, ennek keretében például bögrékre, pólók és szájmaszkokra is tudnak majd nyomtatni a diákok.

– Nem a profit a legfontosabb célunk, a gyerekeket elsősorban a vállalkozásvezetés fortélyaiba szeretnék bevezetni már egészen kicsi kortól, mondja Potrebić Tőzsér Gabriella igazgatónő.

A belgrádi Limitless Egyesület ifjúsági szociális vállalkozásfejlesztési projektjének köszönhetően a diákszövetkezet keretében új szakkör indult, ugyanis a Limitless 1500 eurós értékű támogatásával ezentúl egészséges ételek is készülhetnek az iskola konyhájában.

– A diákszövetkezetek megfelelnek a szociális vállalkozások követelményeinek, ezért döntöttünk úgy, hogy adománnyal támogatjuk ezt az iskolát. Szerbiában sajnos az általános és középiskoláknak csupán az öt százaléka alapított eddig diákszövetkezetet, jelentette ki Jovan Jovanović projektmenedzser.

A projekt keretében a diákszövetkezet és a rokkant személyek rehabilitációjával foglalkozó Hrono vállalat is felvette egymással a kapcsolatot, így a liszt Leskovacról érkezett az iskolába.

Szerbia területén összesen 12 iskola részesült haszonló támogatásban.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име