Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević ugostio je u gradskoj kući Martina Knapa, direktora Nemačke privredne delegacije u Srbiji i predstavnike nemačkih firmi koje posluju u Srbiji i imaju sedište u opštini Bečej, Zorana Popova, generalnog direktora – predsednika Izvršnog odbora „Linde gas Srbija“, Dragana Kneževa, direktora i vlasnika firme „Knot autoflex YUG“ i Zorana Vidojkovića, tehničkog direktora „KWS“-a za Srbiju.

 

Knap je u Bečej došao na inicijativu Radojevića, da se u direktnom razgovoru sa menadžmentom i predstavnicima firmi gde ima i nemačkog kapitala uveri u nivo saradnje sa lokalnom samoupravom. Direktora Nemačke privredne delegacije je interesovalo i kako se odvija ulaganje jedne od većih nemačkih investicija u Srbiji vredne 40 miliona evra, koja će obezbediti oko 250 novih radnih mesta, u fabriku za doradu semena „KWS“.

– Najveće zadovoljstvo mene kao predsednika opštine je da su svi predstavnici nemačkih kompanija u Srbiji, tačnije u opštini Bečej, izrazili ogromno zadovoljstvo i izneli samo reči hvale u odnosu na opštinu i saradnju sa lokalnom samoupravom. Popov i Knežev su ispred firmi „Linde gas Srbija“ i „Knott autoflex YUG“ apostrofirali kontinuiranu dobru komunikaciju sa opštinom i volju lokalne samouprave da izađe u susret njihovim potrebama za daljim proširenjem proizvodnih aktivnosti, i naravno „KWS“, čiji se tehnički direktor za Srbiju još jednom zahvalio opštini Bečej na razumevanju i saradnji. Izneo je i mišljenje da je izgradnja pogona u Bečeju najbrže gradilište u Srbiji. Kamen temeljac je položen u martu, a svečano otvaranje fabrike će biti 28. novembra, rekao je Radojević. Pored svega navedenog, Radojević je za organizovanje ovakvog sastanka imao još jedan motiv.

– Na osnovu dobre komunikacije i uveravanja o dobroj saradnji predstavnika nemačkih kompanija u Srbiji i lokalne samouprave, gospodin Knap će to preneti novim, potencijalnim nemačkim investitorima, da to bude „vetar u leđa“ njihovom dolasku, pre svega gospodinu Tenisu, vlasnikom najveće klanice u Evropi, sa kojim je nedavno razgovarao i premijer Vučić. Ideja je da gospodin Tenis napravi neke nove lokacije za farme, putem „grinfild“ investicija, sa centralnom lokacijom za klanicu na nivou Srbije tj. Vojvodine, rekao je Radojević.

Izvor: Opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име