Rezultati javnog konkursa za dodelu sredstava za finansiranje potreba u oblasti sporta na teritoriji opštine Bečej za 2014. gоdinu objavljeni su u utorak 22. aprila. Sredstva iz budžeta opštine opredeljena za ovaj konkurs u iznosu od 3.379.000 dinara koristiće 34 sportska kluba i organizacije. Fudbal je dobio 32 odsto od ukupno opredeljenog novca, odbojka 12, borilački sportovi 11, plivački 10, dok je stoni tenis sedam, košarka pet, kuglanje, kajak i rukomet po četiri procenata, šah, ribolov, atletika, bodibilding po dva, pikado i konjički sport jedan postotak, a svi ostali zajedno ukupno tri procenata.

Prema rečima Dejana Stanojeva, potpredsednika Saveza sportova opštine Bečej, i pored toga na koji je način Pravilnik o kriterijumima i postupku dodele sredstava za finansiranje potreba u oblasti sporta skrojen, fudbalski klubovi najviše su oštećeni.

– Sportski centar koriste svi dvoranski sportovi. Tu ne bih ja dovodio u vezu mali i veliki fudbal, već u ovom slučaju futsal upoređujem sa košarkom, odbojkom. KMF Bečej igra u prvoj ligi, pa zbog toga ima neki prioritet, jer imaju najveće troškove, objašnjava Dejan Stanojev. Prema njegovim rečima, klubovi poput odbojkaških, košarkaških i vaterpola, u prednosti su jer ne moraju da plaćaju održavanje terena i ostale račune, kao što je to slučaj sa fudbalom.

Jedan od razloga zašto je OFK Bečej dobio više sredstva od drugih fudbalskih klubova u opštini je i taj, kako objašnjava Stanojev, jer tu treba odvojiti značajna sredstva za mlađe kategorije koje se takmiče u višim rangovima.

-Zbog toga je napravljeno tako da veliki fudbal dobije više. Da futsal, odbojka i slični sportovi ne dobiju ništa, oni opet imaju gde besplatno da treniraju, a to nije slučaj sa fudbalskim klubovima. Tako, kada bi se sve stavilo na papir što se troškova tiče, „veliki fudbal“ je opet prošao najgore, rekao je Stanojev.

Potpredsednik Saveza sportova je nagovestio i to da će još jedan konkurs biti raspisan u periodu od mesec dana, a oko dva miliona dinara biće na raspolaganju klubovima.

Stanojev na više funkcija u sportskom životu Bečeja

Dejan Stanojev je na sednici Skupštine opštine Bečej 14. aprila imenovan za direktora Ustanove za sport i fizičku aktivnost omladine „Đorđe Predin Badža“. Pored toga što je potpredsednik Saveza za sport opštine Bečej, on je i sportski direktor OFK Bečej 1918, a i trener KMF Bečej. Međutim, zaključno sa 27. aprilom Dejan Stanojev, kako je kazao, nije zatražio mišljenje Agencije za borbu protiv korupcije o ovim pitanjima.

– Nisam proverio, ali se mogu raspitati. Štagod da „skinem“ sa sebe, samo će mi biti lakše. Jedino što je meni „plus“ je to što sam trener futsala. Sve ostalo je opterećujuće i bilo bi mi lakše, zaključio je Stanojev.

Imena članova komisije koja je odlučivala o nedavno okončanom konkursu za dodelu sredstava klubovima u opštini Bečej, biće objavljena kada stigne odgovor nadležnih. Naime, dnevne internet novine „MojBečej“ zatražile su danas (28. april), zahtevom za pristup informacija od javnog značaja, kopiju rešenja o imenovanju komisije za sport.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име