– Nakon razmatranja svih mogućnosti i racionalnosti, do daljnjeg će ipak raditi vrtić na Telepu u Bačkom Gradištu. Umesto zatvaranja tog objekta ukidamo jedno odelenje na mađarskom jeziku u centru sela, u objektu u Glavnoj 17, navedeno je u odgovoru direktorke Dečjeg vrtića „Labud Pejović“ Magdolne Ferenc opštinskim odborima Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Stranke mađarskog jedinstva.

Direktorka vrtića Magdolna Ferenc navela je da odluka o zatvaranju vrtića na Telepu ne postoji, ali da je predložila zatvaranje dva objekta, jedno u Bačkom Gradištu na Telepu i u Bečeju u Gerberovih 23, radi racionalizacije trošenja sredstava, jer, između ostalog, prema broju upisane dece za 2013/14. radnu godinu u Bačkom Gradištu može postojatu pet vaspitnih grupa umesto šest. Direktorka vrtića Magdolna Ferenc je u svom pismenom odgovoru najavila i roditeljski sastanak u 18 sati u utorak 27. avgusta u centralnom objektu vrtića u Bačkom Gradištu.

Da podsetimo da su pomenute četiri političke organizacije u utorak (20. avgusta) i zvanično zatražile odgovor na pitanje zašto se zatvara objekat vrtića na Telepu u Bačkom Gradištu. Stranke su zahtevale odgovor od predsednika opštine Bečej, njegovog zamenika, prеdsеdnika skupštinе оpštinе, te njegovog zamenika, potom od člana opštinskog veća zaduženog za obrazovanje, kulturu i civilne organizacije, kao i od direktora Dečjeg vrtića „Labud Pejović“ i od upravnog odbora te ustanove.

Ove stranke su zahtevale da ih nadležni pismenim putem obaveste do 23. avgusta, a za sada nije poznato ko je, pored direktorke vrtića, to učinio.

Pročitajte u celosti odgovor direktorke dečjeg vrtića Magdolne Ferenc  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име