Suzana Đukić na lanjskoj svečanosti povodom završetka školske godine | Foto: Vlastimir Jankov
Suzana Đukić na lanjskoj svečanosti povodom završetka školske godine | Foto: Vlastimir Jankov

Školski odbor OŠ „Zdravko Gložanski“ dobio je ovih dana pismenu ostavku direktorke Suzane Đukić, što je odjeknulo kao „grom iz vedrog neba“. Iz dva razloga. Prvo, madat aktuelnoj direktorki ističe 27. jula i u školskom odboru su razmišljali da na proleće raspišu konkurs, a sada će Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje morati da je razreši šest meseci ranije i postavi v.d. direktora.

Drugo, Suzana Đukić se potvrdila kao izuzetno uspešan direktor u aktuelnom mandatu, a koliko joj je bilo stalo do te funkcije otkrivaju događaji u ne baš dalekoj prošlosti.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje razrešio je Suzanu Đukić funkcije direktora OŠ „Zdravko Gložanski“ 2011. godine. Ona se vratila u nastavu, ali je zadovoljenje potražila putem suda. Dve godine kasnije sudskom presudom je poništeno nezakonito razrešenje, ali onda ona nije htela da se vrati u fotelju. Kako vansudsko poravnanje nije donelo epilog, usledila je nova tužba i pokrajinska administracija je morala da plati odštetu Suzani Đukić. Potom je prihvatila šestomesečnu funkciju v. d. direktora, raspilala konkurs putem kojeg je izabrana za direktora u ovom mandatu. U tom periodu renomirana škola beleži uzlaznu liniju u svim segmentima.

Suzana Đukić u vreme posete ministra prosvete Mladena Šarčevića školi u Radičeviću | Foto: Vlastimir Jankov
Suzana Đukić u vreme posete ministra prosvete Mladena Šarčevića školi u Radičeviću | Foto: Vlastimir Jankov

Od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u eksternoj evaluaciji dobivena je najveća ocena „četvorka“. Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje dodelio je nagradu „Dr Đorđe Natošević“, koja se daje za izuzetan doprinos i rezultate u radu. Lokalna samouprava je, takođe, znala da ceni napore „zdravkovaca“ i uručila im je godišnju Prvoavgustovsku nagradu. U međuvremenu je škola dobila sredstva i urađena je totalna sanacija zgrade u Bečeju i isturenih odeljenja u Radičeviću.

-Smatram da sam sve što je moglo da se uradi u ovoj školi završila. Vaspitno obrazovni rad je podignut na visoki nivo, što se infrastrukture tiče urađeno je sve. Novom direktoru ostaje da zajedno sa izvanrednim kolektivom održava sadašnje stanje, a ja sam željna novih izazova. Istina je da su mnogi iznenađeni, jer su smatrali da bi sada trebalo da uživam u ostvarenom i da imam miran naredni mandat, ali ja želim izazove, pojašnjava nam eksdirektorka Suzana Đukić.

Neće ostavka Suzane Đukić bitnije uticati na rad škole, jer će njen pomoćnik Dušan Zahar biti v. d. direktor.

-Profesor Dušan Zahar je kao moj pomoćnik sve vreme bio uključen u dešavanja, pošto smo sve zajedno radili, i do izbora novog direktora uspešno će obavljati sve obaveze, dodaje Suzana Đukić.

Neće Suzana Đukić iz obrazovanja. A i bila bi šteta, jer sa 24 godine radnog iskustva tek sada ima šta da pruži u ovoj oblasti.

-Ostajem u obrazovanju, to je sigurno. Da li na lokalnom ili pokrajinskom nivou još ne znam, ali će se sve uskoro znati. Potrebno je prvo da me Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje razreši funkcije, zaključuje Suzana Đukić.

Školskom odboru OŠ „Zdravko Gložanski“ ionako je bila obaveza da proceduru oko izbora novog direktora pokrene. Sada će nešto ranije krenuti s poslom, kako bi se tokom školskog raspusta dobio novi direktor.

1 KOMENTAR

  1. Па у Србији дају оставке они који неби требали ни под каву цијену дати исту. Проблем је у директорици ОШ „Север Ђуркић“, зашто та госпођа не да оставку. Као нормалан директор своју школу „ЗДРАВКО ГЛОЖАНСКИ“ је означила саобраћајним знацима са свих страна. Добила је једносмерну улицу што је за поздравити. Док директорка друге школе нама саобраћајних знакова у улци на коју је ОШ регистрована у АПР.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име