Na minuloj 5. sednici Skupštine opštine Bečej (2. jul) izabran je predsednik opštine. U pitanju je Dragan Tošić iz Srpske napredne stranke, koji je u prethodne četiri godine bio pomoćnik Vuka Radojevića, aktuelnog sekretara u Vladi Vojvodine. Nova zamenica predsednika opštine je Dalila Dujaković, takođe iz Srpske napredne stranke, a izabrani su i stari- novi članovi opštinskog veća opštine Bečej.

Pored izbora izvršne vlasti u najvećoj potiskoj opštini, u lokalnom parlamentu povela se rasprava oko važnih akata.

Na dnevnom redu sednice bio je i prvi rebalans budžeta opštine. Iz odborničke grupe “Dosta je bilo” izneli su niz kritika za stanje u lokalnoj kasi.

Ova odluka je trebalo da se nađe na posebnoj sednici, budući da je u pitanju, kako je istakao Stevan Kosanović, važna odluka. Rebalans je urađen u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, rekla je načelnica Odeljenja za finansije Zorka Kosovac. Prema njenim rečima, ministarstvo finansija nije imalo primedbe na odluku o budžetu opštine za ovu godinu, a, kako je dodala, neće imati primedbe ni na rebalans.

Program poslovanja FTO Link za ovu godinu takođe je bio na dnevnom redu 5. sednice skupštine opštine Bečej.

Odbornici skupštine opštine Bečej jednoglasno su podržali predlog Komisije za dodelu godišnje nagrade opštine Bečej i zvanja počasnog građanina.

Na svečanoj sednici lokalnog parlamenta početkom avgusta plakete će biti uručene: svešteniku Laslu Poši, istoričaru Dušanu Opinćalu, profesoru mađarskog jezika i književnosti i piscu Laslu Berčeku, Balažu Česaku, instruktoru narodne igre i narodne pesme, OŠ „Zdravko Gložanski“, sportistkinji Karolini Kalapoš i preduzetniku Zoltanu Totu, vlasniku Totprometa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име