Augusztus 15-én és 16-án lesz Alsóvároson a Szent István-napi ünnepség. A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezésében Óbecsén az idén is kétnapos rendezvénnyel emlékeznek meg az államalapító Szent István napjáról.

Az ünnepség augusztus 15-én, pénteken 18 órakor kezdődik a Botra férfikórus és a Dúdoló énekcsoport vendégfogadó koncertjével az alsóvárosi templomkertben.

Fél hétkor tartják meg a kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmisét az alsóvárosi Páduai Szent Antal-plébániatemplomban, ezt követően fél nyolckor felvágják a megszentelt kenyeret, majd az ünnepi beszédek után Magyarok tündöklő csillaga címmel a kultúrkör Szelence és Kiscimbora táncegyütteseinek a műsora következik, amelyben az újvidéki Csürdöngölő táncegyüttes tagjai és a kultúrkör szavalói is részt vesznek.

21 órakor Oszvald Marika és Peller Károly, a Budapesti Operettszínház művészei lépnek színpadra, 22 órakor kezdődik Kovács Kati koncertje, ezután 23 órakor tűzijáték, majd utcabál a Karaván együttes közreműködésével. A szombati programok ezúttal is a délutáni főzőversennyel kezdődnek, amelynek ideje alatt a Harmónia együttes gondoskodik a jó hangulatról, a gyerekek szórakozását pedig gyermekprogramok, kézműves-foglalkozások és játékok biztosítják. A főzőverseny győzteseit nyolckor hirdetik ki, 21 órától a Petőfi Sándor MK társas- és modern tánccsoportja lép fel, fél órával később pedig elkezdődik a Dívák éjszakája, azaz Ladinek Judit, Koós Réka és Fésűs Nelly koncertje. Fél 11-től Kocsis Tibor énekel, az ő koncertje után pedig 23 órától a Last Train Blues rockkoncertje következik. A rendezvény mindkét napján kirakodóvásár és lacikonyha is lesz.

 

Forrás: Magyar szó

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име