Deca i mladi posvećeni i ovoj akciji
Deca i mladi posvećeni i ovoj akciji

Nakon što su od Predškolske ustanove „Labud Pejović“ dobili kutiju za skupljanje čepova Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad Bečej priključio se akciji „Čep za hendikep“.

-Naši korisnici su sa oduševljenjem pozdravili akciju, jer su svesni koliko naše malo može nekome mnogo da znači. Čepovi su obrzo počeli da pristižu sa svih strana, skupljalo se sa  raznih tavana, ostava, šupa i raznog prostora u okolini naših korisnika, a sve to govori koliko su oni posvećeni, jer znaju da možda jedan mali plastični predmet za nekoga možda znači i nova kolica, rekao nam je rukovodilac Dnevnog boravka Željko Bošnjak.

Čepovi svaki dan pristižu
Čepovi svaki dan pristižu

Dnevni Boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad će i u budućnosti podržavati ovakve akcije, jer, kako kažu, žele da pokažu da i najmanji gest dobrote i humanosti može imati nemerljive, ali pozitivne posledice.

Inače, Ekološko-humanitarna organizacija „Čepom do osmeha“ iz Novog Sada, koja se bavi sakupljanjem plastičnih čepova, njihovom prodajom u reciklažu, a od dobijanih sredstava pomažu deci sa smetnjama u razvoju. Opština Bečej i ova organizacija su krajem aprila potpisali Memorandum o poslovno-tehničkoj saradnji.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име