Prva Konferencija studenata i akademskih građana opštine Bečej, ali ne samo i njih, pod nazivom „Dobre ideje za dobro Bečeja” održana je sinoć (30. septembar) u dobro popunjenoj sali Gradskog pozorišta. Skoro tri sata publika je sa pažnjom slušala 12 govornika sa 11 prezentacija.

 

Ovaj nesvakidašnji skup ne samo u okvirima bečejske opštine, već i mnogo šire, počeo je intoniranjem „Gaudeamus igitur“, pesmom koja je proglašena za studentsku himnu u mnogim evropskim zemljama.

Prezentacije su imali predsednik opštine Bečej Vuk Radojević -Strategija razvoja opštine Bečej od 2013-2014. godine, realizovane investicije i investicije u toku, kao i vizija razvoja u narednom periodu), Ištvan Gilvazi – Širenje organske proizvodnje – bio bašta za svakog, Bojan Džigurski – Biznis klaster za podsticanje privrednih aktivnosti u oblasti informatičkih tehnologija, Slobodan Ivošević – Put ka uspehu (ličnom i zajedničkom), Atila Silađi – Bečej sa Bečejcima – naziv manifestacije sa bečejskim kudovima, sportskim klubovima, klubovima, muzičarima, Žarka Svirčev i Jelena Brankov-Čerevicki – Biblioteka, portret prethodnice i rodna ravnopravnost, Goran Sadžakov – Goranski park – Čardak ni na nebu ni na zemlji, Silađi Mikloš – Tim za pisanje projekata, Zoran Subotički – Lokalna akademska mreža, Svetislav Hadnađev – Šta sve turisti mogu da vide u Bečeju?, Siniša Tomić i Slobodan Vasić – Uticaj kulture i umetnosti na svest ljudi i Halas Monika – Predstavljanje projekta ekološko – ekonomskog unapređenja opštine Kanjiže, a na kraju konferencije govorio je Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Organizatori konferencije bili su Lokalna akademska mreža opštine Bečej i Opština Bečej u saradnji sa Kancelarijom za mlade i „Lidernetom”. Sinoćni skup ocenjen je osmicom, kako su organizatori naveli, i sa mnogo prostora za napredak, a novi je zakazan na proleće.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име