Jedan od prioriteta FSV je vraćanje nekih vojvođanskih fudbalskih centara, poput Bečeja, Vrbasa, Zrenjanina i Sombora, na mesta koja su kroz svoju istoriju imali.

Upravo iz tog razloga sam bio prijatno iznenađen kada sam ušao na Gradski stadion kraj Tise u Bečeju i video kako on sada izgleda, a kako je, podsećanja radi, to bilo pre dvadesetak godina u vreme kada je Bečej bio član Prve savezne lige. Lepo je čuti i da lokalna samouprava ima sluha za sport, fudbal kao najpopularniji sport pogotovo, da su ugledni privrednici prihvatili da pomognu. Bečejski fudbal sigurno zaslužuje bolji tretman i vrata FSV su mu uvek otvorena, jer je prepoznao naše zalaganje da se u našem sportu okupi što veći broj dece, mladih, navijača… rekao je, između ostalog, prilikom posete bačkom zonašu OFK Bečej 1918 predsednik FSV Dragan Simović.

Sportski direktor Bečejaca Dejan Stanojev upoznao je uglednog gosta s klupskim istorijatom i planom da bečejski fudbal, posle dva iskoraka u poslednje dve sezone, za par godina napravi novi korak u proboju na srpsku fudbalsku scenu. Predsednik kluba Dragan Knežev se sa svojim timom privrednika zimus priključio čitavom projektu i već se vide pomaci na organizacionom planu i finansijskom konsolidovanju.

-Aktuelni sportski rezultati nisu baš najbolji, ali to je, u neku ruku, i očekivano u klubu koji iz godine u godinu ide uzlaznom linijom. Međutim, ne odustajemo od želje da se za godinu ili dve domognemo srpskoligaške konkurencije i ja ću s mojim timom saradnika učiniti sve da pomognem u ostvarenju takvih planova, jasan je suvlasnik inokompanije Knot autofleks  Dragan Knežev.

Lokalna samouprava je konkretnim radovima na uređenju Gradskog stadiona, čime su stvoreni bolji uslovi za sve uzrasne kategorije igrača i navijače, na najbolji način potvrdila da je uz fudbal.

-Posebno bih apostrofirao ulogu novog predsednika Dragana Kneževa i njegov tim saradnika, jer je pokazao kako i na koji način treba da razmišljaju uspešni preduzetnici i privrednici u gradu. Ulaskom u klub potvrdili su društvenu odgovornost i pomogli da se finansijska situacija konsoliduje. Raduje nas i poseta čelnika FSV, čije je potvrđeno da nismo prepušteni sami sebi. To je dodatni stimulans za sve nas da istrajemo u nameri da još više poboljšamo uslove na stadionu. Kada to kažem, mislim na pokrivanje rekonstruisanih tribina, uključio se u razgovor predsdednik opštine Bečej mr Vuk Radojević.

Na kraju posete Bečejcima, predsednik vojvođanskog fudbala Dragan Simović je istakao zadovoljstvo što će današnji izbori u FSV, za razliku od nekoliko prethodnih, mirno proteći i nastaviće se započeta akcija na ozdravljenju vojvođanskog fudbala u celini. A onda je na travnatom tepihu uručio prikladan poklon svojim domaćinima u vidu sportske opreme za seniorski sastav i tri lopte za igranje utakmica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име