Postavljanje lifta za pacijente u bečejskom Domu zdravlja nedavno je završeno. Prema rečima direktora te zdravstvene ustanove Siniše Šijačića atest je urađen juče (ponedeljak 31. mart), te se sada čekaju neophodne dozvole kako bi lift konačno bio u funkciji.

 

Laboratorija, hitna i opšta služba su u objektu doma zdravlja locirani u prizemlju, a na spratu su specijalističke službe i ginekologija s porođajnom salom. Uskoro će nepokretni pacijenti, oni sa otežanom kretnjom i trudnice lakše dolaziti do specijalista.

Hidraulični lift je postavljen sa spoljne strane zgrade, a ulazna vrata za pacijenate su u čekaonici hitne službe. Nosivost je 1.500 kilograma, a u pitanju je takozvani bolnički lift, u koji mogu da stanu i nosila, kolica, pratnja. Vrednost investicije je 3,4 miliona dinara, finansijer je lokalna samouprava, a izvođač radova je firma „Lift Tronik“ iz Futoga. Pored toga, do kraja sedmice trebalo bi da bude završeno i krečenje hodnika u neposrednoj blizini lifta, kao i postavljanje „led“ osvetljenja, koje će zameniti ono staro čak pet decenija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име