Dvoje, od ukupno troje ginekologa koji rade u Domu zdravlja Bečej, dalo je otkaz. Od 1. novembra će u Odeljenju za zaštitu žena raditi samo doktorka Jasmina Erdeljan Nikolić.

Direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić kaže da je odlazak ginekologa samo „deo požara“ koji zahvata tu ustanovu i da su zahtevi nadležnih da broj lekara bude i manji.
Broj stanovnika u opštini Bečej opada iz godine u godinu. Iz najveće potiske opštine, poput mnogih opština u okolini, odlaze mladi, a ostaju stari i bolesni kojima je potrebna zdravstvena nega u punom obimu.

Odluke državnih organa se moraju ispoštovati, ali oni nikako ne idu na ruku bečejskom domu zdravlja koji je, za razliku od drugih opština i gradova, prve bolnice imaju dalje od 50 kilometara, pa je samim tim građanima opštine Bečej sekundarna i tercijarna zaštita.

Zbog propisa, ali i zbog nepovoljne materijalne situacije, zdravstveni i nezdravstveni radnici iz bečejskog doma zdravlja konstantno odlaze, kako u druga mesta, privatne ordinacije, ali i u inostranstvo.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име