Dom zdravlja „spao“ na jednog ginekologa: Odlaze mladi, ostaju stari i bolesni sugrađani

0
2300

Dvoje, od ukupno troje ginekologa koji rade u Domu zdravlja Bečej, dalo je otkaz. Od 1. novembra će u Odeljenju za zaštitu žena raditi samo doktorka Jasmina Erdeljan Nikolić.

Direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić kaže da je odlazak ginekologa samo „deo požara“ koji zahvata tu ustanovu i da su zahtevi nadležnih da broj lekara bude i manji.
Broj stanovnika u opštini Bečej opada iz godine u godinu. Iz najveće potiske opštine, poput mnogih opština u okolini, odlaze mladi, a ostaju stari i bolesni kojima je potrebna zdravstvena nega u punom obimu.

Odluke državnih organa se moraju ispoštovati, ali oni nikako ne idu na ruku bečejskom domu zdravlja koji je, za razliku od drugih opština i gradova, prve bolnice imaju dalje od 50 kilometara, pa je samim tim građanima opštine Bečej sekundarna i tercijarna zaštita.

Zbog propisa, ali i zbog nepovoljne materijalne situacije, zdravstveni i nezdravstveni radnici iz bečejskog doma zdravlja konstantno odlaze, kako u druga mesta, privatne ordinacije, ali i u inostranstvo.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.