Međunarodni košarkaški turnir za devojčice i dečake „Roda kup“ u Bečeju obeležio je prvi mali jubilej, jer je održan peti put u kontinuitetu.

Nije bio najmasovniji do sada, ali je zahvaljujući angažovanosti organizatora Danijela Tamašia, vlasnika Sportske agencije „DATA“, i partnera u čitavom poslu Vojvođanskog udruženja košarkaških trenera, sve dobilo na kvalitetu uključivanjem u manifestaciju seniora Nicve iz Omana i njihovih utakmica s novosadskom Budućnošću i zrenjaninskim Proleterom.

-Prava slika košarke. Tri dana je bilo razigrano pod krovom „hrama sportova“ kraj Tise, gde se okupilo oko 500 devojčica i dečaka iz 29 muških i 8 ženskih ekipa uzrasnih kategorija od 10 do 16 godina. Najviše je bilo takmičara iz vojvođanskih klubova, ali su međunarodni karakter turniru odredile i sedam ekipa iz dva slovenačka kluba, četiri ekipe iz dva makedonska kluba, dve ekipe iz dva crnogorska kluba, dve ekipe iz jednog rumunskog kluba  i jedna ekipa iz Mađarske. Dodam li prisustvo direktora mlađih selekcija KSS Vladimira Kuzmanovića, zatim u ime KSV Zlatka Bolića i našeg starog saradnika renomiranog trenera Zorana Lukića, onda je razumljivo zadovoljstvo održanim turnirom, razmišljanje je „najvećeg krivca“ što se lepa tradicija održava u Bečeju Danijela Tamašia.

Mada u ovom uzrastu nisu najbitniji rezultati, već međusobna druženja, razmena prvih košarkaških iskustava, na terenu je bilo borbe za svaku loptu, svaki koš, viđene su izvrsne solo akcije pojedinaca i odgovorne timske igre, pa evo i imena najboljih.

U ženskoj konkurenciji Titeljanke su bile najuspešnije u kategoriji do 13 godina starosti, a njihova igračica Jovana Boričić je proglašena za najbolju u ovom uzrastu. Iako je Titel nedavno osvojio šampionsku titulu u kategoriji petnaestogodišnjih devojčica, ovde su morale da se zadovolje drugim mestom, pošto su bolje od njih bile vršnjakinje iz mađarskog Kečkemeta, čija je igračica Lica Reveš ponela epitet najbolje igračice ove uzrasne kategorije.

 U muškoj kategoriji su briljirali dečaci kluba Grosuplje iz Notranjske oblasti Slovenije. Pobedili su u kategorijama 12, 14 i 16 godina, a njihovi igrači Žvegla Mai (12)i Dan Duščak (14) proglašeni su za najbolje igrače svoje uzrasne kategorije, dok je u kategoriji šesnaestogodišnjaka najbolji igrač bio Crnogorac Đoko Papić iz podgoričke Mladosti 2014. Dominaciju Slovenaca prekinuli su jedino dečaci Naftagasa iz Elemira, koji su bili najbolji u konkurenciji trinaestogodišnjaka, gde je za najboljeg igrača proglašen njihov član Jovan Mihajlov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име