Čekaonica Doma zdravlja Bečej | Arhiva
Čekaonica Doma zdravlja Bečej | Arhiva

Iz Doma zdravlja Bečej obavestili su da su dobili 100 doza vakcina protiv sezonskog gripa.

-Posedujemo dve  vrste  vakcina, četvorovalentnu (Influvax tetra) koju mogu dobiti i građani stariji od 65  godina i torlakovu, trovalentnu vakcinu( TorVaxFlu) koja se daje osobama od 18 do 65 godina. Molimo zainteresovane građane Bečeja koji se do sada nisu vakcinisali, a želeli bi da se vakcinišu, da se jave na telefon 062/880-65-75, te da zakažu termin vakcinacije. Ukoliko dobijemo još dodatne količine vakcine protiv sezonskog gripa, bićete odmah obavešteni, navodi u svom obraćanju direktorka Doma zdravlja Bečej Kosana Nešić.

Građani u okolnim selima mogu da se jave svojim izabranim lekarima u područnim ambulantama koje su takođe dobile određenu količinu vakcina.

Inače, kako smo to ranije pisali, od 1. oktobra Dom zdravlja Bečej raspolagao je sa 1.700 doza vakcina koje je obezbedio Institut za javno zdravlje Vojvodine. Vakcinacija je počela dan kasnije.

1 KOMENTAR

  1. Prema procenama u Bečejskoj opštini živi oko 6.000 građana starijih od 65 godina. Tom broju treba dodati i hronične bolesnike mlađe od 65 godina. Eto, čak 100 vakcina rešiće problem rizika od gripa i brigu najstarijih sugrađana. Hvala Voljenom predsedniku, ministarstvu zdravlja, pokrajinskom sekratarijatu za zdravlje i naravno bečejskoj vlasti na ovako ogromnoj brizi za zdravlje najstarijih sugrađana. Sramota!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име