Kompletna rekonstrukcija trotoara površine oko 700 metara kvadratnih ispred stambenog bloka u Zelenoj ulici, od Novosadske do Uroša Predića, gde živi oko 300 Bečejaca. U pitanju je jedna od frekventnijih ulica u Bečeja koja se nastavlja na Zeleni korzo i na šetalište kraj Tise , a uređenje trotoara nastavlja se na idejni projekat rekonstrukcije trga.

Osim centralne ulice u Bečeju, obuhvaćeni su trotoari u Tančić Mihalja, od Prvog maja do Đure Jakšiča, kao Proleterska od Udarničke do Miloša Bugarskog. Tako će osim centra grada, biti rekonstrisani trotoari i u Donjem gradu i Novom selu, ispred škole „Šamu Mihalj“. Kako je Direkcija za izgradnju Bečej za ove radove predvidela oko 4.000.000 dinar, zbog povoljne ponude izvođača radova uštede su oko 1.500.000 dinara, pa će preostali novac moći da se usmeri na druge investicije. Novi trotoar urađen savremenom tehnologijom obezbediće nesmetani kretanje tim delom Zelene ulice svim pešacima.

Odredili smo prioritete zajedno sa opštinskom upravom koji su delovi koji se moraju uraditi, a to je deo kod škole u Novom selu i Zelena u Bečeju. Behaton koji će biti postavljen ima žljebove, a koji, kako smo i predvideli projektom, treba da omogući nesmetano kretanje osobama sa invaliditetom, tj. slepim ljudima, kao i svim pešacima bolji prilaz centru i lokalima koji se nalaze u centru grada, rekao je direktor Direkcije za izgradnju Bečej Goran Matić.

Sa radovima se nije krenulo ranije zbog predizborne kampanje, kaže predsednik opštine Vuk Radojević.

Rok za izvođenje radova je 45 dana i biće to uvertira za rekonstrukciju trga za koju još nije poznato kada će početi jer je, kako nezvanično saznajemo, Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki odlučila u korist ponuđača koji se žalio, pa će opštinska komisija morati ponovo da odlučuje o pristiglim ponudama na tenderu.

Uskoro bi trebalo da se počne sa rekonstrukcijom parkinda ispred ujedno i najvećeg objekta Predškolske ustanove „Labud Pejović“ u Miloša Crnjanskog u Bečeju. U toku radova biće neophodna i asistencija policije zbog regulisanja saobraćaja u tom frekvetnom delu Bečeja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име