Savet Druge mesne zajednice prikuplja potpise protiv izgradnje radio bazne stanice u Novosadskoj 83. Žitelji ovog dela Bečeja su revoltirani između ostalog i zbog toga što ih, kako je predsednik Saveta druge mesne zajednice Siniše Bajšanskog,za postavljanje stanice niko nije pitao.

 

Sada se očekuje odgovor nadležnih da li je za predloženi projekat potrebna izrada studije o proceni uticaja na životnu sredinu. Naime, Savet je potpise predao u za to predviđenom roku, ali se peticija i dalje prikuplja.

 

– Mi nismo protiv gradnje, već smo protiv lokacije, zato što je to gusto naseljeno mesto, naruživaće izgled tog dela grada. Toranj treba da bude visine 36 metara, a svi su objekti u okolini mnogo niži, rekao je Siniša Bajšanski, predsednik Saveta MZ. Kako kaže, raspitali su se u vezi sa zračenjem i rečeno im je da je to u granicama normale. Međutim, ovim putem su se obraćali i na druge strane, te se ispostavilo, ističe Bajšanski, da to i nije neštetno po životnu sredinu.

– Smatramo da je naša obaveza da obavestimo građane o čemu se radi, ističe predsednika Saveta.

Za primer dobre prakse, kako navodi Siniša Bajšanski, u pomenutoj peticiji su naveli kompaniju „Telenor“, koja je spornu aparaturu postavila na objekat fabrike „Sojaraprotein“.

Bajšanski je za primer naveo i susednu Hrvatsku gde radio baznih stanica ima isključivo na obodima grada i van naseljenih mesta.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име