1. „Glava porodice“ Valentin Knot i bečejski suvlasnik Dragan Knežev|Foto: Vlastimir Jankov
1. „Glava porodice“ Valentin Knot i bečejski suvlasnik Dragan Knežev|Foto: Vlastimir Jankov

Atraktivna manifestacija zaposlenih u firmama grupacije „Knot“ po imenu „Porodični dani“ obeležila je ovog vikenda mali jubilej, jer je održana po peti put, a prvi put u Srbiji.

Reč je o manifestaciji koja okuplja „knotovce“ iz matične zemlje Nemačke, ali i Mađarske, Poljske, Rumunije, Slovačke i Srbije, koji se, pored druženja, takmiče u kulinarstvu i malom fudbalu. Ove godine je izostala takmičarska ekipa iz Nemačke, jer su imali ranije zakazano drugo evropsko druženje, ali je „porodične dane“ uveličala dvočlana ekipa, „glava porodice“ vlasnik Valentin Knot i njegov bliski saradnik direktor Knot Holdinga Čaba Sabo.

Poslednji put je vlasnik Valentin Knot bio u Srbiji pre šest godina i našu firmu je sve vreme pratio kroz cifre. Znao je da se razvila, ali je pravi uvid u njen razvoj dobio tek sada kada se u sve lično uverio. Obišao je i Livnicu u Čoki. Imresioniran je ovim što je video u Srbiji. Uz to, primetio je da je organizacija manifestacije, koju smo figurativno nazvali „Porodični dani“, odlična i iduće godine, pošto će se opet održati u Bečeju, obećao je da će sigurno doći kompletna ekipa iz Nemačke da i oni vide to što je on video, preneo nam je mišljenje vlasnika grupacije Knot direktor komercijale bečejskog Knot autofleks Yug Željko Bubnjević.

A videlo je oko 300 gostiju iz pomenutih zemalja proizvodni pogon u Bečeju, posetili su jedan broj znamenitosti, poput Srpske pravoslavne crkve i Rimokatoličke crkve u centru grada, gde su zatekli i jedno venčanje, zatim su posetili Spomen kuću „Braća Tan“, pa eksponat industrijske arheologije Staru brodsku prevodnicu na Velikom bačkom kanalu kod ušća u Tisu, a i grupno su se provozali Tisom do Novog Bečeja.

Svi su oduševljeni našim gostoprimstvom, mogućnošću da se upoznaju s istorijom, kulturom i privredom Bečeja, te ambijentom na Termalnom bazenu, kompleksom otvorenih sportskih terena ovdašnjeg „hrama sportova“, predivnim Goranskim parkom i druženjem na zabavi u večernjim satima, dodao je Željko Bubnjević.

Ovo je bio do sada najmasovniji skup „knotovaca“. Minula četiri su održana u mađarskom gradu Kečkemetu, jer je tamošnji Knot autofleks najveća firma u grupaciji Knot.

Lane smo se dogovorili da će se naredni domaćin odrediti po tome ko pobedi na turniru u malom fudbalu. Kako je tada pobedila Livnica Čoka, to je značilo da je Srbija domaćin. Mi smo na nivou firme odlučili da to bude u Bečeju, a kako smo i ove godine pobedili u igri „na petoparcu“, to ćemo i naredne godine biti domaćini „Porodičnih dana“, pojasnio je  Bubnjević otkud to će se sve reprizirati maja naredne godine u Bečeju.

Iako je domaćin pripremio bogat program obilazaka i upoznavanja s kulturno-turističkim potencijalima Bečeja, velika pažnja poklonjena je takmičarskom programu. U malom fudbalu je učestvovalo, čak, deset ekipa iz pet država. Koliko se vodila izjednačena borba, potvrđuje to da su se poslednje dve utakmice za konačan plasman završile nerešenim rezultatima i penalima su se dobili pobednici. U „malom finalu“ bečejska ekipa Knot autofleks II i slovačka Knot Modra igrali su 3:3, a penalima su bili uspešniji Bečejci i osvojili su treće mesto. Finale je bilo bečejsko. Motorfleks Remont i Knot autofleks I igrali su nerešeno 2:2, a penalima su do titule pobednika stigli „remontaši“.

2.Mali fudbal je okupio, čak, deset ekipa|Foto: Vlastimir Jankov
2. Mali fudbal je okupio, čak, deset ekipa|Foto: Vlastimir Jankov

U kulinarstvu je bilo šest ekipa i svako je pripremao svoje nacionalno jelo. Slovaci su kuvali juneći perkelt, Rumuni su pekli „mići“, što je njihova verzija ćevapa, Mađari su imali, kao i mi, dve ekipe. Oni iz Cegleda su pripremili svinjski paprikaš, a iz Kečkemeta je Šandor Nađ skuvao „birka paprikaš“, što je u prevodu ovčiji paprikaš. Po oceni stručnog kulinarskog  žirija, bilo je to najukusnije pripremljeno jelo. Drugo mesto pripalo je srnećem paprikašu, koji je skuvao Janoš Talo „Maćika“, a treći je bio Boža Maras sa svojim junećim gulašom, raportirao nam je sve o kulinarskom takmičenju Željko Bubnjević.

3.Paprili su se paprikaši|Foto: Vlastimir Jankov
3. Paprili su se paprikaši|Foto: Vlastimir Jankov

Pitanje je kakva bi konačna odluka bila da su se takmičarski vrednovala po dva jagnjeta i praseta sa ražnja, koje je majstorski pripremio Dragan Radaković. Koliko majstorski, da su prvi čovek Valentin Knot i suvlasnik bečejskog Knota Dragan Knežev za stolom gde je majstor sekao vruće meso, posle probe prste olizali.

4.Jaganjci i prasici su bili van konkurencije|Foto: Vlastimir Jankov
4. Jaganjci i prasici su bili van konkurencije|Foto: Vlastimir Jankov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име