Humanitarno udruženje građana „Lek za dušu“ iz Bačkog Gradišta osnovano je pre pet godina i iza sebe imaju pet velikih humanitarnih koncerta, kako oni to nazivaju, i na svakom od njih prikupljaju novac za pomoć osobama kojima je to neophodno.

Pomoć pružaju svima, ističe predsednica udruženje Darinka Živanović, bez obzira na pol, nacionalnu pripadnost, godine. Ovog puta je u Čurugu organizovano druženje koje je okupilo 130 zvanica. Osim što je to bila prilika za druženje, gosti su na početku večeri prisustvovali primopredaji humanitarne pomoći koje je udruženje, uz njihovu novčanu pomoć na prethodnom majskom druženju, kupilo.

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“ godinama ima sve više izazova u radu. Upravo njihovim učenicima je „Lek za dušu“ namenilo dvoja invalidska kolica, koja će im umnogome olakšati svakodnevicu. Pored toga, „Bratstvu“ je, kako nam je rekao direktor, neophodna i pomoć u vidu sredstava za higijenu.
Udruženje iz Melenaca koje vodi Zlata Kabić posebno se angažovalo oko pomoći aktivnostima gradištanskih kolega.
Druženje u čuruškoj Ninkovoj sali posetila je i Jelena Jovanović, poslanica Srpske napredne stranke u Skupštini AP Vojvodine. Budući da je u njenom fokusu, kako nam je rekla, osim humanitarnog rada i poboljšanje položaja Roma, intenziviraće aktivnosti koje bi dovele do emancipaje što većeg broja Roma i Romkinja. Jovanović je ovom prilikom pohvalila rad bečejske opštine u smislu integracije Roma u najvećoj potiskoj opštini.
Zagorka Uskoković, predsednica Aktiva žena Lazarevac, na ovo humanitarno veče došla je čak iz te šumadijske opštine, sa željom da se razmene iskustva u humanitarnom radu kako bi i njeno udruženje, kako je istakla, dostiglo nivo gradištanskog udruženja „Lek za dušu“.

1 KOMENTAR

  1. Sve je tacno. Udruzenje Lek za dusu iz Backog Gradista, je zaista mnogima pomoglo i dalje to rade. Trebali bi mnogi da se ugledaju na njih, jer nase malo , mnogima u nevolji, znaci mnogo

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име