Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Član Opštinskog veća zadužen za privredu i zaštitu životne sredine Dragan Kovačev potpisao je juče ugovor sa Ministarstvom rudarstva i energetike za finansiranje programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Bečej.

Iz opštine Bečej saopštavaju da je predsednik opštine zauzeo je stav da ove godine bude dupliran iznos sredstava koja će biti dodeljena domaćinstvima kako bi što veći broj sugrađana bio u prilici da dobije subvencije, a sve to u cilju podizanja energetske efikasnosti njihovih domova. Opština Bečej je za tu namenu izdvojila 10 miliona dinara, kao i resorno ministarstvo, što znači da će ukupan budžet za ovu meru iznositi 20 miliona dinara.

-Prošle godine smo merom energetske sanacije porodičnih kuća i stanova obuhvatili ukupno 66 korisnika. Sufinansirali smo mere unapređenja termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnju solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode. Zahvaljujući tome što su ove godine sredstva duplirana, očekujemo da ćemo značajno povećati broj građana i domaćinstava, koji će na ovaj način uspeti da ostvare određene uštede, kao i da unaprede uslove u kojima žive njihove porodice, rekao je član Opštinskog veća zadužen za privredu i zaštitu životne sredine Dragan Kovačev.

Uskoro će biti raspisani javni pozivi za privredne subjekte koji će izvoditi radove, nakon čega će biti objavljen javni poziv za građane koji žele da učestvuju u ostvarivanju prava na ove subvencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име