Sa lanjskog druženja na manifestaciji bečejskih lovaca | Foto: Vlastimir Jankov
Sa lanjskog druženja na manifestaciji bečejskih lovaca | Foto: Vlastimir Jankov

Iako smo najavili da se „Novoselskim danima“ završavaju zabavno – turističke manifestacije na teritoriji bečejske opštine, nismo bili u pravu.

Već u subotu 9. septembra, održaće se „Dani lovačkog udruženja Bečej“, a naredne subote, 16. septembra, u Bačkom Gradištu je na programu „Zlatni kotlić“ u kuvanju riblje čorbe. Za razliku od prethodnih 11. održavanja, ovogodišnja, 12. po redu, lovačka manifestacija trajaće samo jedan dan. Razlog leži u tome što ove godine nema takmičenja u gađanju glinenih golubova, koje je, po pravilu, održavano nedeljom.

-Za razliku od ranijih godina, neće biti ni tombole. Ostalo je sve po ustaljenom programu dešavanja na našoj manifestaciji. Počinjemo u 10 sati revijom pasa sa i bez rodovnika, koje će u ringu ocenjivati kinološle sudije. Sat kasnije nastupaju predškolci crtanjem životinja na asfaltu i osnovci u kvizu znanja o životinjama. U podne je podela jelenskog mesa, a od 13 sati se potpaljuju vatre ispod kotlića i počinje kulinarsko takmičenje „Zlatni kotlić“ u pripremanju jelenskog gulaša. Obezbedili smo pehare za najbolje u svim takmičarskim disciplinama. Kulinari su najatraktivniji i dobijaju dodatne nagrade. Pobedniku će pripasti veliki prelazni pehar i odstrel srne, drugoplasiranom odstrel dva zeca, trećeplasiranom odstrel četiri fazana, dok će plasirani od četvrtog do šestog mesta dobiti robne nagrade donatora, rekao nam je predsednik Lovačkog udruženja Bečej Tamaš Lastovič.

Kotizacija za reviju pasa je 500 dinara, a za kulinarsko takmičenje je 2.500 dinara, uz obavezu organizator da obezbei tri kilograma mesa od jelena. Kad smo kod hrane, nije na odmet istaći da će se kuvati i lovački gulaš za građanstvo, a cena porcije je 300 dinara. Lovački specijalitet moći će da se kupi već od 13 sati i konzumira u atraktivnom ambijentu oko Lovačkog doma u Donjem parku ili da se nosi kući i za porodičnom trpezom uživa u jedinstvenom ukusu.

Ne treba ponavljati da ambijent u Donjem parku pruža idealane uslove za druženje lovaca i onih koji to nisu, ali su ljubitelji životinja ili dobrog zalogaja. Dodajmo da je prijavljivanje za „Zlatni kotlić“ do petka 8. septembra, uveče lično u prostorijama Lovačkog doma ili elektronskim putem na mejl: lovacko.becej@neobee.net, a više informacija o svemu mogu se dobiti i telefonskim putem na brojeve: 021/6912-031 ili 062/232-006. Lovačko udruženje Bečej poziva sugrađane, a i žitelje okolnih mesta, da im se pridruže i oplemene manifestaciju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име