Dve stotine „kazni” za nepropisno parkiranje aktivisti BUM-a tokom dana (1. april)  stavili su na vozila u širem centru Bečeja. Deljenjem kazni obeležen je Svetski dan šale, Prvi april, međutim, ali je cilj akcije imao dublji značaj.

 

Naime, na promo materijalima su bili navedeni i statistički podaci o saobraćajnim nezgodama u Srbiji. U periodu od 2010. do 2013. godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo je 2729 lica, u ukupno 164.952 evidentirane saobraćajne nezgode.

Mladi su vozačima nepropisno parkiranih vozila uputili poruku „ova kazna jeste prvoaprilska šala, ali podaci o saobraćajnim nezgodama nisu“ i apelovali da se pridržavaju pravila u saobraćaju, poštuju jedni druge i na taj način doprinesu smanjenju nesreća na putevima koje svakog dana uzimaju živote.

[widgetkit id=148]

Bojana Pejović, omladinska radnica Bečejskog udruženja mladih kaže da je ovo samo jedan od načina da se podigne svest o postojećim problemima u saobraćaju i na kršenje propisa.

– Kada smo pripremali akciju, nismo očekivali da ćemo naići na toliko nepropisno parkiranih automobila i na nepoštovanje zakona, u toku samo jednog prepodneva. Interesantno je da među onima koje smo „kaznili“ ima i funkcionera, advokata, rekla je Pejović.

Akcija je nastala na osnovu dva video snimka o saobraćaju u Bečeju koji su objavljeni u prethodnom mesecu na portalu.

KAKO SE VOZI U BEČEJU?

KAKO SE VOZI U BEČEJU: NOVA EPIZODA

Akciju BUM-a je podržala Agencija za zastupanje u osiguranju Borojević“, Glavna ulica 7, broj telefona 021/691-0185

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име