Tropska vrelina kraj Tise nije bila prepreka za više od 200 odvažnih trkača, koji su učestvovali na Prvom bečejskom maratonu dužine deset kilometara. Uglavnom su svi istrčali stazu bez imalo hladovine i dobili zaslužene učesničke medalje.

Organizator je obezbedio pehare i za najbolje domaće maratonce. U konkurenciji Bečejki prva je bila Saška Kozarski, druga Karolina Kalapoš, a treća Branka Cvejanov, dok su pehare u konkurenciji Bečejaca osvojili prvi Bojan Miljević, drugi Dragan Šimić i treći Danijel Lončarević.

Specijalna nagrada za najborbeniju Bečejku pripala je Ivani Ćurčić, koja je u invalidskim kolicima prošla stazu. Pehare su dobili i najmlađi učesnik dvanaestogodišnji Dalibor Đogić iz Kule, odnosno najstariji trkač Arpad Šarkezi iz Sombora.

Pored maratonaca, AK Bečej je, u okviru manifestacije „Tanderbal 2017.“ povodom Dana opštine, održao i trke za učenike osnovnih škola. Deca do četvrtog razreda trčala su na stazi dugoj 400 metara. U konkurenciji devojčica prva je bila Katarina Pivnički, druga Aleksandra Kobilarev, a treća Marina Lončarski. Kod dečaka pobedio je Aleksa Vlajkov, drugi je bio David Gortva, a treći Dušan Milić.

Samo je četvoro dece do osmog razreda učestvovalo u trci na 800 metara. Kod devojaka pobedila je Lolita Stojšić, a druga je bila Anja Milovanov. Miroslav Lalić je pobedio u konkurenciji mladića, a drugi je bio Santino Stojšić.

Na kraju, dodajmo da su pehare uručila dvojica vrsnih bečejskih sportista, kuglaš Vilmoš Zavarko, koji je već sedam godina najbolji kuglaš sveta, i srebrni kajakaš sa Olimpijade i Riu Marko Tomićević.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име