Deca uzrasta od tri do sedam godina u Predškolskoj ustanovi „Labud Pejović“ mogu da borave u dvojezičnim grupama.

Takvih grupa ima i za dečake i devojčice jaslenog uzrasta, ali sa starijom decom, podeljenom u sedam grupa širom opštine, radi se prema daleko sveobuhvatnijem programu na srpskom i mađarskom jeziku, za koji psihološkinja Silvija Subakov kaže da umnogome doprinosi pre svega kognitivnom razvoju dece.

Pored značajnih koristi za kognitivni razvoj dečaka i devojčica, upravo boravak u bilingvalnim grupama doprinosi tome da deca od najranijeg uzrasta uvažavaju drugu, a kasnije se to odražava i na njihov odnos prema ljudima koji su u bilo kom smislu različitih od njih.

Prema rečima zaposlenih u vrtiću u poslednje tri godine može da se odgovori na zahteve roditelja da deca pohađaju srpsko – mađarske jezičke grupe. Pored toga, kako bi se i roditelji uključili na adekvatan način, najmanje jednom mesečno vrtić organizuje raznolike kulturno, sportske, rekreativne, edukativne i zabavne aktivnosti za decu. Septembar je mesec privikavanja u svim vrtićima, a već u oktobru počinju korisne i zanimljive aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име