Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Iako je atletika s pravom dobila epitet „kraljica sportova“, u gradu kraj Tise nikako da nađe svoje mesto u brojnoj sportskoj porodici. Tome nije pomogla ni tradiciju duža od veka. To potvrđuju novinski zapisi još iz 1894. godine izveštajem sa atletskog takmičenja u Donjem parku, mada je klub osnovan deceniju kasnije. Kroz atletsku istoriju u Bečeju, klub je imao više prekida i obnavljanja rada. Bilo je i pojadinačnih uspeha, ali klub nikako da opravda pomenuti epitet.

-U želji da aktivnost kluba približimo sugrađanima, zatim promivišemo trčanje kao rekreativni sport i njegov značaj za zdravlje, odlučili smo da organizujemo besplatnu dvomesečnu školu trčanja. U okviru programa planirana su tri treninga nedeljno, utorkom četvrtkom i subotom od 19 sati, a mesto okupljanja je rampa na dolmi. Dodao bih da je ova aktivnost primerena za sve uzraste, saznali smo od predsednika AK Bečej Bojana Jocića.

Više informacija o aktuelnoj Školi trčanja mogu se dobiti telefonskim putem na brojeve 063/476884 i 060/0812246. Zainteresovani treba da dođu na prvi sastanak u utorak, 30. maja, u 19 sati na pomenutu lokaciju kod rampe na dolmi.

-Trenutno je u klubu aktivno desetak mladih i isto toliko seniora, koji upražnjavaju dugoprugaško trčanje. Inače, želja nam je da tokom leta angažujemo trenera i od septembra, kad krene školska godina, počnemo s upisom u Atletski klub Bečej, gde će, uglavnom, osnovci pohađati Školu atletike i svako prema svom afinitetu i u saglasnosti s trenerom izabrati disciplinu koja mu najviše odgovara, dodao je predsednik AK Bečej Bojan Jocić.

Škola trčanja će se realizovati atraktivnim predelima u priobalju Tise i Velikog bačkog kanala, ali i novoizgrađenoj trim stazi u Goranskom parku, čije je zvanično puštanje u rad zakazano za utorak u 11 sati.

-Izgradnjom trim staze realizovali smo prvu fazu projekta projekta „Trim staza – START“, koju su finansijski podržali Ministarstvo omladine i sporta i lokalna samouprava. Zavisno od toga koliko će biti iskorišćena staza i od toga šta će korisnici predlagati za dopunske sadržaje, predstoji realizacija druge faze u predivnom ambijentu, rekao nam je koordinator Kancelarije za mlade opštine Bečej Dane Mandić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име