Organizacije koje realizuju projekat:

Ecocenter Fondacija (HU) – vodeći partner

Društvo Intelektualaca Braće Tan (SRB) – partner

Kod projekta: HUSRB/1602/32/0213

U okviru projekta prekogranične saradnje ECO-SCHOOL Interreg-IPA Mađarska-Srbija, dve organizacije koje realizuju – Fondacija Ecocenter i Društvo intelektualaca Braće Tan iz Srbije, kreirale su nastavne programe na šest tema, koje imaju za cilj da prošire znanje o ekološkoj svesti dece uzrasta osnovne škole. Pripremljeni edukativni materijal će se tokom jednog polugodišta predavati u po jednoj izabranoj školi sa obe strane granice u okviru pilot programa uz učešće učenika 7. i 8. razreda. U Mađarskoj 25 učenika Osnovne Škole Batthyany Lajoš iz Kiškunfeleđhaze učestvuje u eksperimentalnoj obuci.

Đaci nedeljno dva puta po 45 minuta mogu da stiču teoretsko i praktično znanje, tokom 18 nedelja, iz sledećih tema: društvo i okolina, ušteda materijala, ušteda energije, ušteda vode, održivi proizvodi i izgradnja zajednice.

Dvojezični pilot trening program (25-25 učenik/trening, srpska i mađarska strana) je kompleksan i podrazumeva teoriju, vežbe i studije slučaja, što ga čini čine raznovrsnijom. Sav potreban materijal za edukaciju (sveske, olovke, razni pribori) obezbeđuju organizacije. Posle pilot obuke tokom proleća program se nastavlja u obe zemlje, u okviru dana na teme održivosti, studijskih izleta, izložbi čiji je glavni cilj širenje rasprostranjenosti programa.

 

http://www.eco-school.eu/

 

Ovaj članak je izrađen uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost Fondacije ECOCENTER i ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име