A Korrupcióellenes Ügynökség október 2-án figyelmeztetésben részesítette Kiss Igort, a községi tanács tagját azért, mert törvényes határidőre nem nyújtotta be a vagyon- és jövedelemnyilatkozatát. 

Kiss Igor több mint egy éves késéssel, idén szeptember elsején tett csak eleget ennek a kötelezettségének. A figyelmeztetés egyelőre nem szerepel az ügynökség honlapján, mivel az oldalnak ez a része jelenleg nem működik.

A Korrupcióellenes Ügynökség november 3-án az Idegenforgalmi Iroda korábbi megbízott igazgatója, Goran Sadžakov ellen is eljárást kezdeményezett, mivel vagyon- és jövedelemnyilatkozatát csak szeptember 5-én, több mint 11 hónapos késéssel készítette el – jelentette be a Korrupcióellenes Ügynökség.

Emlékeztetőül: a MojBecej portál augusztus végén cikkezett arról, hogy Kiss Igor és Goran Sadžakov nem nyújtotta be vagyon- és jövedelemnyilatkozatát.

Az óbecsei Idegenforgalmi Szervezet megbízott igazgatója, Goran Sadžakov és Kiss Igor, a községi tanács tagja nem készítettek vagyon- és jövedelemnyilatkozatot – értesült a MojBečej portál. Emiatt a Korrupcióellenes Ügynökség adatokat gyűjt annak érdekében, hogy megállapíthassák: sérült-e ezzel a Korrupcióellenes Ügynökségről szóló törvény.

Az óbecsei Idegenforgalmi Szervezet megbízott igazgatója, Goran Sadžakov és Kiss Igor, a községi tanács szociális védelemmel és európai alapokkal megbízott tanácstagja nem tettek eleget a Korrupcióellenes Ügynökségről szóló törvény előírásának, amikor nem nyújtották be vagyon- és jövedelemnyilatkozatukat. Ezt a hivatalba lépésüket követő egy hónapon belül meg kellett volna tenniük.

A szóban forgó törvény 43. paragrafusa szerint a tisztségviselőnek megválasztását vagy kinevezését követően 30 napon belül jelentést kell tennie az ügynökségnek a vagyonáról és a jövedelmeiről, a lakás szolgálati célokra történő használati jogáról, a házastárs vagy élettárs, illetve a kiskorú gyermek vagyonáról és bevételeiről,  amennyiben egy háztartásban élnek a megválasztás vagy kinevezés napján.

– A benyújtott jelentésekről készült nyilvántartásba való betekintés során megállapítottuk, hogy Kiss Igor nem küldte meg jelentését az ügynökségnek, ezért az ügynökség eljárást indított annak megállapítására, hogy megsértette-e ezzel a Korrupcióellenes Ügynökségről szóló törvényt? Az ügynökség azt is megállapította, hogy Goran Sadžakov sem készített ilyen jelentést, ezért az ügynökség az ő esetében is hasonló eljárást indított – áll a Korrupcióellenes Ügynökségnek a MojBečej.rs portálnak küldött válaszában.

-Tudtam erről a kötelezettségről, de nem tudtam, mi a határidő. Senki nem keresett ez ügyben, senki nem értesített róla, ezért nem tettem eleget neki – válaszolta Kiss Igor tanácstag arra a kérdés, hogy miért nem járt el a törvény szerint és miért nem küldte meg jelentését az ügynökségnek.

Kiss Igor egyébként azt megelőzően, hogy 2016-ban tanácstag lett, 2012 és 2016 között Vuk Radojević polgármester szociális ügyekért felelős tanácsadója volt. Arra a kérdésre, hogy miként lehetséges az, hogy évek óta a közigazgatásban dolgozik, mégsem tudott erről a kötelezettségéről, Kiss azt válaszolta: korábban a hasonló feladatokat a “szolgálat” végezte. A megjegyzésre, miszerint európai alapokért felelős tanácstagként ismernie kellene az Európai Unió és Szerbia törvényeit, Kiss úgy válaszolt: nem tudhat mindent, és ez nem is várható el tőle.

Goran Sadžakov, aki 2016 óta az Idegenforgalmi Szervezet megbízott igazgatója, azt mondta: azért mulasztotta el törvényes kötelezettségét, mert ez teljesen kiment a fejéből, de mulasztását pótolni fogja.

Medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „A közpénz átlátható útja: Transparetni put javnog novca“ koji finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi izneti u medijskom sadržaju nužno ne odražavaju stavove ministarstva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име