Az óbecsei Komunalac Közvállalat szakszervezete közleményt adott ki a munkatörvény módosításáról. A munkatörvény módosítására és az ezzel kapcsolatos vitákra, megmozdulásokra közleményben reagált az óbecsei Komunalac Közvállalat szakszervezeti tagsága.

 

Ők azt állítják: a szerb parlament elé került törvénymódosítások nem a munkások ellen, hanem épp ellenkezőleg, a munkakerülők ellen irányulnak. „A törvénymódosítás elfogadása végre lehetővé teszi majd a búza és a konkoly szétválasztását. A Komunalac Közvállalat már egy ideje gondokkal küzd. Piaci alapokon működünk, van munka, de nincs elég foglalkoztatottunk, mert a jelenlegi törvény szerint nem alkalmazhatunk embereket.

A Komunalacban az utóbbi négy évben egyetlen szakszervezeti vezető sem élt az olyan kedvezményekkel, mint a bérkiegészítés, a szabad órák, a szolgálati gépkocsi használata, mint ahogy azt számos már cégnél és vállalatnál teszik. Mivel a munkatörvény módosításaival egyes kedvezményeik csökkennek és megszűnnek, világos, hogy számos szakszervezeti vezető »lázadást« szít és megtéveszti a tagságát” – áll Fejes Zoltánnak, a Komunalac Közvállalat szakszervezeti elnökének a közleményében.

 

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име