– Zahvaljujući novoizgrađenoj eko česmi, nakon Bočaraca, i Novomiloševčani piju zdravu vodu. Česma je izgrađena projektom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i lokalne samouprave, a predstavlja privremeno rešavanje problema vodosnabdevanja u ovom naseljenom mestu novobečejske opštine, smatra predsednik opštine, Saša Šućurović.

 

– Česme su oduvek bile mesta okupljana i mislim da će svakako i ova česma služiti, pre svega, za okupljanje mladih, pošto se nalazi u samom parku i odmah pored škole. Šta ona konkretno znači za Miloševo? Znači da će moći da dođu do kvalitetne vode na tom mestu, ali to svakako nije jedini cilj lokalne samouprave. Imamo ideju da sredimo komplet vodovodnu mrežu i da dođemo do kvalitetne vode u svim naseljenim mestima. Eko česme nisu konačna rešenja za naša naseljena mesta, ali kao privremeno rešenje možemo da ih prihvatimo. Sa druge strane mislim da ćemo vrlo brzo doći do rešenja da svi naši sugrađani imaju kvalitetnu vodu, rekao je predsednik novobečejske opštine.

Pomoćnik predsednika opštine za komunalne delatnosti Saša Vojnović slaže se da je ovo tek početak rešavanja pitanja vodosnabdevanja u opštini Novi Bečej i dodaje da su izgradnju česme finansirali Pokrajina, odnosno Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i opština Novi Bečej, zajedno sa Mesnom zajednicom Novo Miloševo.

-Objekat je vrlo značajan sa te strane jer zadovoljava trenutne potrebe građana Novog Miloševa za pitkom vodom. Svima nama u opštini fali fabrika vode, koja je skupa i trenutno nije u domenu naših finansijskih mogućnosti, ali ćemo se truditi da polako, otvaranjem fondova Evropske unije, apliciramo kod tih fondova i da počnemo zajedno da rešavamo pitanje zdrave vode u svim naseljenim mestima u našoj opštini. Projekat za česmu uradila je Direkcija za izgradnju opštine Novi Bečej, dok je na tenderu za izvršenje radova pobedila firma Neptun, koja je izgradila objekat. Izgradnju prilaznih staza obavila je firma „Eko gradnja“. Prema rečima Miodraga Stanaćeva, zamenika predsednika Saveta Mesne zajednice Novo Miloševo, eko česma je, pre svega, bila ideja meštana Novog Miloševa.

-Godinama, koliko sam odbornik i u Savetu Mesne zajednice, tražili smo kod trojice predsednika da se taj projekat ostvari. I evo najzad, preko sadašanjeg predsednika opštine, Saše Šućurovića, uspeli smo u tome. Meštani Novog Miloševa sada više ne moraju da idu po vodu u Melence, Bašaid ili Bočar, jer sada imaju svoju česmu i zdravu vodu. Želim da se zahvalim predsedniku opštine, svim njegovim pomoćnicima i svima koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje, naveo je zamenik predsednika saveta MZ.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име