Kvalitet standarda i rada Ekonomsko – trgovinske škola u Bečeju eksterna kontrola ocenila je najvišom ocenom. Direktorka škole Gordana Kovačev tim povodom izjavila je da je to dokaz svega onoga što se u toj obrazovnoj ustanovi radilo minulih godina, pa i decenija.

 

 Tokom ove nedelje, od 7. do 9. aprila, komisija, koju čine predstavnici resornog ministarstva, kao i Školske uprave Novi Sad i Zavoda za vrednovanje kvaliteta rada, pregledavši relevatnu školsku dokumentaciju, te nakon nakon intervjua sa rukovodstvom škole, roditeljima i učenicima, timovima koji su nastali kao deo projekata u kojima škola učestvuje, ali i nadgledavši nastavu na 38 školskih časova, ocenila je kvalitet standarda u toj ustanovi najvišom ocenom.

– Veoma nam znači ova ocena. Nismo očekivali ocenu nižu od tri, te nas ova čini veoma ponosnim. Čestitke nam stižu sa svih strana. Preostaje nam da se trudimo da ostanemo na ovom nivou i da u narednoj evaluciji odbranimo ovo priznanje, kazala je direktorka Kovačev.

Ministarstvo prosvete je pre nekoliko godina uvelo ocenjivanje standarda kvaliteta ustanova, svaka obrazovna ustanova podleže spoljašnjem vrednovanju jednom u pet godina. Pored takve vrste provere kvaliteta, u školama postoji i unutrašnje, odnosno samovrednovanje. Prema rečima predsednika opštine Vuka Radojevića, lokalna samouprava je ponosna što ima ovako uspešnu školu.

– Ova referenca uticaće mnogo i na to da se škola utvrdi na tržištu. Veliki je ovo podsticaj i da se lokalna samouprava , ministarstvo i Školska uprava Novi Sad ujedine i nađu rešenja za otklanjanje eventualnih problema, a to su pojedini objekti u ovoj ustanovi, naveo je prvi čovek opštine Bečej.

Čestitke školi uputila je i članica Opštinskog veća zadužena za kulturu, obrazovanje i civilne organizacije Andrea Galgo Ferenci.

U Bečeju srednje obrazovanje stiče oko 1.700 učenika iz opština i gradova koji ukupno broje oko 140.000 stanovnika.

Radojević: Od „Komarca“ učenički dom

Prema rečima predsednika postoji mogućnost da se objekat Gerontološkog centra Bečej u centru opštine, budući da iz te ustanove, kako je rečeno, nemaju interesovanja za njega, u saradnji sa pokrajinskom administracijom, lokalnom samoupravom, srednjim školama u Bečeju, nameni učenicima koji ne žive u najvećoj potiskoj opštini. Tako bi takozvani „Komarac“ pretvoren u učenički dom, mogao Bečeju doneti i zvanje obrazovnog centra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име