Emisiju „Sit, a fit?“ vodi autorka istoimenog bloga, strukovni nutricionista – dijetetičar Daniela Tepša. U novom izdanju emisije možete pogledati njene predloge šta jesti pre, a šta posle treninga.

– Današnja bolest modernog doba jeste preveliki unos proteina. Današnji proteini imaju puno masti, odnosno holesterola, zbog čega su nam vodeće ubice dijabetes i kardiovaskularne bolesti koje su sve češće i češće, kaže Daniela.

Ona je za današnju emisiju pripremila sok od cvekle, koji se preporučuje posebno sportistima pre treninga, a u koji je dodala još i narandžu i šargarepu, dok se za obrok nakon treninga odlučila za hladnu salatu.

– Nedostatak proteina naziva se kvašiorkor i u našoj zemlji nije viđen već decenijama. Naravno, prvo pitanje za sve vegane jeste odakle vam proteini? Volela bih da vam kažem da majčino mleko, što je zapravo najidealnija hrana za bebe, što ćete se svi složiti sa mnom, ima svega 5 do 6 odsto proteina. Beba u periodu od nekoliko meseci narastu i duplo, tako da nema potrebe za prevelikim unosom proteina iz razloga što samo opterećujete bubrege i imate previše kiselosti u organizmu što su veoma pogodni uslovi za mnoge bolesti.

 

Ako trenitare ujutru, naša sagovornica savetuje da posle treninga pojedete, umesto salate, bogatu ovsenu kašu, a recepti su sledeći:

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име