Befogadtuk sorainkba a kilencvenes évek háborúinak harcosait is, együtt küzdünk ezeknek a veteránoknak a jogaiért, de azért is, hogy egyes áltörténészek ne hamisítsák meg a második világháború történetét.

 

 

A munkánkban számítunk a fiatalok segítségére is – mondta többek között Gradimir Džigurski, a Harcosok Szövetsége községi szervezetének megbízott vezetője azon a megemlékezésen, amit a községháza falán lévő emléktábla előtt szerveztek Óbecse felszabadulásának 70. évfordulója alkalmából.

Az óbecseiek mellett az eseményre több vajdasági településről, valamint Horvátországból, a boszniai Szerb Köztársaságból és az oroszországi Istrából is érkeztek vendégek, akiket Svetozar Atanacković, a Harcosok Szövetsége tartományi szervezetének elnöke, valamint Tamara Ivanišević alpolgármester is üdvözölt.

Tamara Ivanišević leleplezte azt az emléktáblát is, amelyen annak a 17 személynek a neve szerepel, akik 1990 és 1999 között a délszláv háborúkban vesztették életüket, majd a küldöttségek elhelyezték koszorúikat. Este a Városi Színházban díszülésen is megemlékeztek a hetven évvel ezelőtti eseményekről.

 

Forrás: Magyar szó

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име