Pixabay
Pixabay

Emidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će sledeća nedelja biti dosta ozbiljna i da će biti posebno važno da se građani pridržavaju svih mera donetih zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

Da je situacija ozbiljna ocenio je sinoć i epidemiolog Predrag Kon koji je rekao da situacija sa virusom odstupa od očekivanog i da će trajati duže od šest nedelja.

Kako dani odmiču i na osnovu rasta broja obolelih, epidemiolozi upozoravaju da nam glavni pik tek predstoji i da je neophodno da se građani pridržavaju svih preporučenih mera.

-Procenjujem da će sledeća nedelja biti dosta ozbiljna. Da će distribucija da se zgusne i da će povećanje dnevno ići do 30 ili 40 osoba, rekao je Tiodorović.

On je juče zvanično potvrdio da su sedam lekara, dve medicinske sestre i jedna spremačica Kliničkog centra Niš zaraženi koronavirusom. Tiodorović koji je i predsednik Saveta za zdravlje grada Niša rekao je da je sprečeno da virus uđe u bolnicu.

Kon: Situacija sa virusom odstupa od očekivanog, trajaće duže od šest nedelja

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je situacija u Srbiji odstupila je od pojedinih predviđanja i da je ono što se dešava u Italiji, koja se već šest nedelja bori sa koronom, pokazalo da taj virus ima potencijal koji je prevazišao sva očekivanja.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da su oboleli najzarazniji dva dana pre početka simptoma i naredna dva dana nakon njihove pojave. Imajući sve to u vidu, prema njegovim rečima, neophodno je izbegavati bliske kontakte pa čak i na otvorenom i upozorio da je porast broja obolelih direktna posledica nepoštovanja usvojenih mera.

Izvor: RTS, Insajder

 

https://insajder.net/sr/sajt/vazno/17449/Epidemiolog-Tiodorovi%C4%87-Slede%C4%87a-nedelja-kriti%C4%8Dna.htm

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име