Učenici Ekonomosko – trgovinsku školu Bečej predstavlju na republičkim takmičenjima na najbolji način, postižući odlične rezultate. Pored toga, đaci su organizovali i akcije prikupljanja donacija ugroženima u poplavama koje su zadesile na desetine hiljada lica širom zemlje.

 

 

Đaci i profesori prikupljaju donacije među sobom, dok će 30. maja, za kada je predviđena Maturantska parada, i građani moći da se uključe u akciju, jer će na nekoliko lokacija u centru Bečeja biti postavljeni štandovi. – Zbog poplava koje su zadesile našu zemlju, Maturantska parada je odložena za kraj meseca. Ove ćemo godine uključiti i završne razredne osnovnih školi. Naši đaci vredno vežbaju ples, još od polugodišta. Verujem da će vam se svideti, da će građani uživati. Mnogo je truda i volje uloženo u taj događaj, rekla je direktorka ETŠ Bečej Gordana Kovačev.

Pored toga što je Učenički parlament organizovao dobrotvornu akciju, u minulom periodu sproveli su niz aktivnosti, a neke od njih su promocija te obrazovne ustanove u osnovnim školama u okolnim mestima.

I ova nastavna godina obeležena je uspesima đaka. Ana Maria Elek osvojila je treće mesto na republičkom takmičenju u kuvarstvu. Nju je pripremao profesor Žolt Sabo koji, kao ni direktorka Kovačev, ne kriju zadovoljstvo uspehom ove mlade devojke, čija se pastrmka, pripremljena na francuski način, sudeći prema rezultatu, veoma dopala komisiji. Ramona Erdelji četvrta je nacionalnom nadmetanju u poslastičarstvu, jer je njen desert „srneća leđa“ visoko ocenjen, kao i njeno praktično i teorijsko znanje. Nju je spremao nastavnik Žolt Batori. Četvrto mesto na republičkom iz matematike u konkurenciji prvih razreda srednjih škola zauzela je učenica Saša Milić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име