Ekonomsko-trgovinska škola je poslednja tri radna dana ove nedelje bila svojevrsna promenada „osmaka“ u kasnim popodnevnim satima, pošto je organizovala tradicionalnu manifestaciju „Dođi, upoznaj i upiši Ekonomsku školu“.

Prvog dana su školu posetili učenici završnih razreda osnovnih škola koji prate nastavu na mađarskom jeziku, a preostala dva dana gosti su bili mali maturanti srpskog nastavnog područja.

-Potrudite se da prikupite što više informacija o našoj školi i o tome dobro razmislite, a kada položite malu maturu i odlučujete gde ćete nastaviti školovanje verujem da će velika većina izabrati, baš, našu školu. Zašto? Zato što je naša ponuda atraktivna, bogata i raznovrsna, a nastavno osoblje je stručno da vam prenese znanje. Dobro danas slušajte, jer će vam profesori dočarati sve prednosti naše škole i profila zanimanja koja se kod nas stiču, a to su u četvorogodišnjem ciklusu školovanja komercijalista, službenik u bankarstvu i osiguranju, finansijski administrator i turistički tehničar, a u trogodišnjem školovanju kuvar, poslastičar i, posle nekoliko godina pauze, opet trgovac, govorila je pre početka obilaska škole potencijalnim učenicima direktorka Ekonomsko-trgovinske škole Gordana Kovačev.

 Posle toga su se gosti renomirane škole razmileli po učionicama i kroz sveobuhvatan program u trajanju dva školska časa „skenirali“, možda, buduću školu. Pored učenika svih osnovnih škola s teritorije bečejske opštine, pozvani su i osmaci iz škola susednih opština koji imaju ambicije da budu učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Bečeju.

Ali, to nije sve kada je u pitanju promocija četiri bečejske srednje škole, Gimnazije, Ekonomsko – trgovinske, Tehničke i ŠOSO „Bratstvo“, jer će se u ponedeljak u Gradskom pozorištu održati manifestacija za roditelje i učenike završnih razreda osnovnih škola po imenu „Otvorena vrata“. Na tom skupu, koji počinje u 18 sati, biće prezentirane mogućnosti i prednosti upisa u bečejske srednje škole, koje su od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ocenjene kao jedan od najboljih srednjoškolskih centara u Srbiji. Ne bez razloga!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име