Jedan od pešačkih prelaza u NOV u Bačkom Gradištu
Jedan od pešačkih prelaza u NOV u Bačkom Gradištu

U toku je farbanje pešačkih prelaza u Narodno oslobodilačke vojske u Bačkom Gradištu, inače najfrektvenijoj ulici u tom mestu.

Portal MojBečej.rs pisao je prošle sedmice o tome da taj deo saobraćajne signalizacije nije uređen, a meštani Bačkog Gradišta izrazili su negodovanje zbog neobeleženih „zebri“ uoči  početka školske godine.

Javno preduzeće „Komunalac“ Bečej farba signalizaciju na osnovu dogovora sa opštinom Bečej, a zbog „zatečenih okolnosti“, kažu danas iz tog preduzeća.

Naime, opština Bečej, prema navodima iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, nije sprovela proceduru koju je morala po zakonu i koju je kao hitno naložilo ministarstvo saobraćaja, pa je najfrekvetnija ulica u Bačkom Gradištu, a ujedno i deo državnog puta, jedno vreme ostao bez horizontalne saobraćajne signalizacije.

Inače, opštinske puteve i ulice, odnosno saobraćajnu signalizaciju održava JP „Komunalac“.

Od nadležnih iz opštine Bečej još čekamo odgovore na pitanja zašto se nije postupilo po hitnom nalogu ministarstva saobraćaja i šta je sa opštinskom odlukom o proglašenju pravaca, odnosno promeni pravaca državnih puteva koji prolaze kroz naselja na teritoriji opštine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име