Postavljanje horizontalne saobraćajne signalizacije u opštini Bečej trebalo bi da počne sutra (8. april). Sa krpljenjem udarnih rupa nastavlja se danas.

 

„Farbanje“ puteva u najvećoj potiskoj opštini povereno je beogradskim firmama „Metroparking“ d.o.o. i „Roadline“. Posao je vredan 954.260 dinara, rok za završetak radova je deset radnih dana, ne računajući dane kada vremenski uslovi ne dozvoljavaju postavljanje signalizacije.

– Prošle godine nismo obavljali ovakve radove, jer smo imali poteškoća. Javna nabavka je sprovedena, ali zbog podnetih podnetih zahteva Komisiji za zaštitu prava radovi nisu izvedeni, rekao je Goran Matić, direktor Direkcije za izgradnju Bečej. Prema njegovim rečima, obezbeđeni novac nije dovoljan da se na svih 240 kilometara „opštinskih“ puteva postavi horizontalna signalizacija, i da će se raditi po prioritetima. – Prioritet su nam saobraćajnice oko vrtića, osnovnih i srednjih škola, Doma zdravlja i ambulanti. Trudićemo se i da ravnomerno rasporedimo radove na sva naseljena mesta u opštini, Mileševo, Drljan, Bačko Petrovo Selo, Bačko Gradište i Radičević, konstatovao je Matić.

Nastavak krpljenja udarnih rupa

Danas je nastavljeno krpljenje udarnih rupa na saobraćajnicama u opštini koje je započelo jesenas, a prekinuto tokom zime.

– Ostavili smo u prostoru javne nabavke određena sredstva da bi, posle protekle zime i bacanja soli na puteve, mogli da nastavimo radove. Radi se o milion dinara što je dovoljno za oko 100 tona asfalta, a radove izvodi firma Vojvodina put – Bačka put koja je i pobedila na tenderu – rekao je direktor bečejske Direkcije za izgradnju. Inače, celokupna javna nabavka za krpljenje udarnih rupa od prošle godine iznosila je oko 6,2 miliona dinara, kada je utrošeno oko 600 tona asfalta.

Foto: Ilustracija

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име