Nemrégiben leégett a péterrévei Újházi család József Attila utcai házának a tetőszerkezete, és a padláson tartott téli ruházat, gyerekjáték, de a télire bekészített krumpli, hagyma is a tűz martaléka lett.

Újházi Csilla, az édesanya elbeszélése szerint kisgyermekük miatt azon a reggelen begyújtottak az egyik szobában, ezután vette észre a tetőn kicsapó lángokat. Hívására azonnal érkezett segítség a szomszédból és a tűzoltók is gyorsan megjelentek a helyszínen, ennek köszönhető, hogy a plafon nem szakadt le. Kipucoltattuk a kéményt, de a kölyökkéményben volt egy cső, ami a nagy hőtől szétdurrant, ez okozta a tüzet. A kéménynél voltak zsákban a ruhák, az kapott lángra. Azt mondták a tűzoltók: adjunk hálát a jóistennek, hogy csak ennyi történt, és nem lett nagyobb baj, de nekünk ez is nagy csapás – mondja Csilla.

A tűzeset óta esett kiadós csapadék tovább rontott a helyzetükön, a mennyezet beázott és a kisszobában egy kis rész le is szakadt. A családnak öt gyermeke van, egy 16 éves fiú, egy 14, egy 13 és egy 10 éves kislány, a legkisebb pedig, aki szintén fiú, alig múlt egy éves.

A családfő, Újházi Franz alkalmi munkákból tartja el a családot. Tíz év albérlősködés után csupán pár hónapja költöztek be ebbe a házba, amelyet négy éves lefizetésre vettek meg. Az ács becslése szerint ezer euróba kerülne az új tetőhöz a faanyag, Újháziéknak horogfára, nagygerendára, lécekre, támaszra, de cserepekre és téglára is szükségük van, és a gyerekeknek kabátokra. Azok, akik valamilyen módon támogatni szeretnék a családot, keressék Csillát a 063 123-7501-es telefonszámon.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име