Óbecse Község Képviselő-testületének mai határozata nyomán ez már nem lesz többé vita tárgya. A változás közel ezer háztartást érint a község területén.

Minden kirakott szemetet elvisznek a házak elől a kukásautók Óbecse község területén, de vannak, akik ezért eddig semmit nem fizettek. A községi képviselő-testület mai határozata után azonban ezeket az adósságokat akkor is behajthatja majd a szolgáltató, ha nincs aláírt szolgáltatási szerződés.

Fejes Zoltán, igazgató, Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft., Óbecse: „Gondoljuk, hogy kevesebb per lesz majd, mert figyelmeztetéssel fogjuk megoldani. A polgárok tudni fogják, hogy nem éri meg nekik pereskedni, mert az összes perköltséget ők fogják kifizetni, mivel el fogják veszíteni a pert.”

A kft. gazdálkodásában nem ez lesz az egyetlen változás az ülés után: a vállalatban 49 százalékos tulajdonrésszel bíró szekszárdi Alisca Terra Nonprofit Kft. a tulajdonrészét most már harmadik félnek is eladhatja, és a tervek szerint ezt legkésőbb november végéig meg is teszi. Emellett egy másik 49 százalékos tulajdonrész sorsa felől is döntött a kkt.: az újvidéki Srbijagas az óbecsei Toplana 113 millió dináros adósságát nem a vállalat számlájáról, hanem a Gas Kft.-beli részvényei révén hajtja majd be.

Dejan Vuković, igazgató, Toplana Közvállalat, Óbecse: „A Toplana 49, a Srbijagas pedig 51 százalékos tulajdonosa az óbecsei Gas vállalatnak. Ily módon a Toplana az adósságát a közös vállalatban való részesedésével ki tudja fizetni.”

Dejan Vuković igazgató azt reméli: a vállalat értékének a felbecslése után teljes egészében törleszteni tudják majd az adósságukat, ezért nem kerül veszélybe a közvállalat működése.

 

Пројекат „У фокусу – Fókuszban“ подржава Министарство културе и информисања

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име